Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít klid a zbavit se stresu

Od: karli odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
podnikám a trápí mě určitá uzkost a stres. Nevím jak přímo ten pocit popsat. Je to takový neklid, úzkost, stres - někdy možná až taková roztěkanost, kdy nejsem schopný jakoby být v klidu.
Myslím si, že by to mohlo být podnikáním. Tím že začínám, tak mě trápí menší příjem a málo zakázek. Přitom jako pro studenta jo pro mě nemusí hrát takovou roli a nejsem v situaci, kdy bych musel mít kvůli platbám určitý měsiční příjem. Ale tím, že bych rád podnikal i po studiu, tak mě to trošku trápí.
Občas při nějaké zakázce nebo větším stresu mě z ničeho bolí v krku.
Na druhou stranu mě to baví a rád bych i do budoucna podnikal. Proto nechci rady typu že se mám na to vykašlat. Dá se s tím něco dělat? Co můžu dělat? Jak se zbavit stresu a najít klid? Je možné si vybudovat určitou psychickou odolnost?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To bolení v krku, je normálně mentální zmatek. *jasne* Je potřeba se naučit žít teď, přítomností. Např. budu mít klid, až tuhle zakázku vyřeším, až se tohle přežene. Pak půjdu do kina, na dovolenou, na rande, na večeři, posedím si s knížkou, půjdu na procházku. Ne až! Už teď! Je potřeba najít kompromis. Zkombinovat práci s odpočinkem, s příjemností, se spánkem. Když se tohle naučíte, vyhrajete! Až budete vědět, kdy je čas práce a čas odpočinku, čas setí a čas sklizně. A také, je potřeba se soustředit na to, co děláte. Neodbíhat myšlenkami od činnosti. Když spím, tak spím. Když pracuji, tak pracuji. Když jím, netáhám ke stolu práci. Pouze jím a vím co jím a užívám si tu dobrotu.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já budu stručný - snažit se o nadhled a býti přiměřeně nezodpovědný. Zdravím!

P.S. Umět si říci: "Kurňa, zítra je také den." nebo: "Problém řeším až dva dny po té, co nastane."

eulalie*
hodnocení

1x

Při podnikání je to normální a setrvalý stav. Nikdy nebudete v klidu, dokud nebudete za vodou, ale i tehdy budete mít strach, že o peníze přijdete... Ten neustálý stres moc dobře znám. Jak získat psychickou odolnost? Neřešit to, co řešit nejde... Když začínáte, je pochopitelné, že zakázek hned není mnoho. Chce to vytrvat a bude líp.

hodnocení

1x
Stresu,pokud je v menší míře se zbavíte jedině cvičením - jogou,je úžasná na odbourání negativ.Posiluje se jí mysl,okysličujete každý sval a navozuje duševní pohodu a klid v duši.Ostatně i sport jako takový je úžasný,vyplavuje endorfíny a toxiny z těla ;)
doplněno 14.02.15 18:04: Ještě dodám,pestrou stravou,dostatek ovoce,zeleniny,bílkovin,ořechy -hlavně vlašské,ty pomáhají proti stresu.Všimněte si,mají stejnou strukturu jako náš mozek.
Odbourejte cukry,sladké limonády a fastfoody !

da
hodnocení

0x

Tady jsou dost dobrý rady: skola-pro-zeny.cz/...

Sice "škola pro ženy", ale platí pro všechny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]