Nejste přihlášen/a.
Asi mi nebudete schopní poradit, ale přesto to zkusím..
Ať dělám co dělám, tak nikdy v tom nejsem dobrý. Ba patřím vždy k nejhorším.
Hrál jsem hokej, airsoft, šachy. Hokej mě moc bavil. Přesto jsem tam byl jeden z nejhorších hráčů, Teď hrajeme amatérsky fotbal s kamarády. I v airsoftu a šachách jsem byl nejhorší. V atletice na školním tělocviku jsem byl také jeden z nejhorších. Jsem nešikovný na ruce. Měl jsem brigádu, kde bylo občas třeba vykonat přesnou práci. Nadřízený na mě křičel každou chvíli, protože jsem fakt nemehlo. Ve škole jsem patřil k těm, co neměli moc dobré známky. Několik let jsem se učil hrát na kytaru. Chodil jsem na soukromé hodiny. Pak se na ní začal učit brácha sám od sebe doma a za rok toho umí víc než já, který se učil 5 let. Vzledově jsem na tom špatně, takže i v oblasti vztahů s holkami jsem na tom bídně. V létě jsme byli sjíždět Ohři. Třikrát došlo k převrácení kánoe a pokaždé jsem byl já na palubě. A takhle bych mohl pokračovat.
Co s tím?
Ono nejde o to, abyste v něčem vynikal lépe, než ostatní. Jde o to, aby Vás předně bavilo to co děláte. Možná jste se jen ještě nenašel v tom pravém, co Vám sedne a baví Vás to zároveň. Každý je šikovný na něco jiného. Zkuste úplně něco nového. Každý člověk má na něco určitý druh talentu. Můžete být třeba dobrý fotograf, můžete umět dobře psát, můžete být dobrý přes pc atd. Hledejte a objevujte..
Je to všechno v hlavě, moc se tím trápíte a přisuzujete tomu velkou váhu. Spousta lidí nedělá v životě ani třetinu toho co Vy a je jim to fuk. Je naopak super, co všechno jste zkusil a děláte, minimálně na průměrné úrovni. Měla jsem známou, která na základce i na střední škole byla na tom podobně, jako vy - krátké sprinty - ji nešly, házení koulí - katastrofa, skok do výšky - prohra, gymnastika - mimo rytmus, apod. Strašně jí to štvalo a čím více se snažila, tím to bylo horší. Časem v sobě objevila, že jí docela dobře jde ping-pong, později začala běhat dlouhé tratě ... zkrátím to, v současné době je ze svých vrstevníků jediná, která vůbec dělá nějaký sport, běhá dálkové tratě, plave, vypadá skvěle a je spokojená. To je prostě úděl mládí, všichni se poměřují s ostatními a trápí se tím, co o pár let dále, hodí jednoduše za hlavu. Určitě jste na spoustu věcí šikovný, jen to v sobě nevidíte.
SIce jsem toho možná dělal dost, ale k čemu mi to bylo, když mi to nešlo? Třeba ten hokej a airsoft mě opravdu hodně bavil, takže jsem tomu chtě nechtě musel přikládat váhu. Rodiče mi ještě říkají, že mi jde řízení. Ale já si to nemyslím, podle mě to říkají jen proto, abych se necítil tak špatně. když v ničem nevinikám.
Ahoj,
myslim, že to nebude tak nejhorší. Pokud tě něco nebaví většinou to člověku nejde. A pořád mluvíš jen o sportech... není možné, že prostě nejsi sportovní typ? Zkus třeba posilovnu, tam nepoznáš jestli si nejlepší nebo nejhorší, ale na tvé postavě to bude znát a určitě ti to dodá trochu sebevědomí. Neboj karta se obrátí i ve vztazích, neuvádíš kolik ti je, ale určitě to příde.
Achjo, to vaše sebevědomí je opravdu někde hodně nízko, ne-li úplně zahrabáno bůhvíkde.Přestaňte se stále s někým poměřovat. A nadále dělejte to, co vás baví bez ohledu, na kterém místě se umístíte. Když nezměníte způsob svého pohledu na svět, na sebe, tak vás tak každý bude brát - že jste poslední, nula, prostě k ničemu. Bohužel to takto funguje.
Já si myslím, že to jak to cítíš ty, tak tohle cítí 80% lidí. Jen o tom nemluví, nedávají to najevo. Každý vypadá jako suverén, ale po chvíli objevíš, že je to jen maska. Za tou maskou je zranitelný, nejistý člověk. Stejně tak drtivá většina lidí říká, že má smůlu. Že si ani netroufají koupit trpaslíka, protože by jim jistojistě vyrostl. Až najdeš smysl života, budeš vědět, zač je toho loket, o co v životě jde, nebudeš se soustředit na to, co nejde, ale na to, co děláš rád. A ostatní ti bude ukradené. Jako nám všem. Nikdo z nás není dokonalý. A nikdo z nás neumíme všechno. Jsme normální a ty určitě taky. Jen to tak neprožívej!
Takhle knourat, proč nenapíšeš co se ti povedlo, určitě je toho dost. Povedlo se ti to, že jsi mohl chodit na všechny ty kroužky co píšeš, každej nemůže být mistr světa. Určitě jsi na tom líp než jiní, kteří nevědí ani jak kánoe vypadá. Bud rád, že jsi rád , nestěžuj si, děkuj Bohu, protože může být i hůř.
Možná máš tu smůlu že patříš k lidem co mají horší rovnováhu a jemnou motoriku. V podstatě je to nedostatek funkčních nervových spojení v mozku. Dobrá zpráva je, že se to dá tréninkem vylepšit.
Zkus si najít na netu cviky s tímto zaměřením, mně třeba hodně pomáhá tai-chi, nebo - zkoušels tanec? pokud máš trochu hudební sluch, to by za to stálo, a holky na tanečníky taky letěj.
Je taky možné že jsi citlivý na výkon před lidmi - trémista. Zkoušels dělat něco mimo kolektiv? Já jsem třeba na ruce poměrně šikovná, ale nesmí na mne přitom nikdo koukat.
A ještě jeden příklad. Znám jednoho tesaře. Vždycky mi bylo záhadou jak se tím uživí, protože ve společnosti je naproto nemožnej - během hodiny kdy jsme byli s jeho partou v restauraci byl schopen 2x vylít pití a 3x upustit příbor, zakopne o rohožku i o židli... no prostě trdlo. Pak jsem ho jednou viděla při práci - a lítal po střeše jak veverka, řezal motorovkou nad hlavou, na milimetry... Musela jsem se podívat zblízka jestli je to fakt on. A byl.
Třeba jsi opravdu svůj talent ještě nenašel.
Ahoj,
najděte si něco, co Vás bude bavit a naplnovat. Bojová umění jsou dle mého názoru velmi dobrá ale je třeba si najít umění, kde nejde jen o sport. Takové kurzy podporují a pomáhají.
Chce to čas a trpělivost. Když něco nejde nevadí to, časem se člověk zlepšuje.
Bojová umění by měla být komplexní, to znamená že učí sebedůvěře, zlepšují koncentraci, motoriku a učí jak se zlepšovat.
Dobrá jsou korejská a japonská umění, čínská jsou taky dobrá ale zde už se mnohdy školy rozcházejí kord v ČR a někde se vytrácí i tento ,,léčivý duch" tohoto umění, tak je třeba dát si pozor ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.