Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl bych se zeptat na nějaký osvědčený způsob jak se zbavit rýmy/ucpání nosu.S tímto problémem už jsem byl i na elergologii ale krom toho,že mi řekli pár letních elergií mi to nepomohli objasnit ( mám rýmu většinou celou zimu a podzim ).
Děkuji za rady.
Možná napíšu něco, co dávno víš. Většina (všechny?) nosních kapek se může používat jen omezenou dobu. Podle příbalových letáků není často jasné proč. Maximálně, že vedou k návyku. Málokdo se nějakého návyku bojí a toto upozornění ignoruje. Je to jiný návyk, než si většina lidí představí. Navykne si nosní sliznice (nikoliv psychika) a po čase delšího užívání kapek se situace obrátí. Nosní sliznice je stále více oteklá, což nutí ke stále většímu kapání. Z čehož se stane dokonalý začarovaný kruh, dokud se s kapkami nepřestane a "rýma" neřeší nějak jinak (ORL).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.