Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eshop a kolaudovaný sklad?

Od: mirkam odpovědí: 8 změna:

Ahoj, plánuji, že si založím takový hobby eshop. No přesto bych ráda, aby všechno bylo v souladu se zákonem. Chtěla bych se zeptat, jak je to s povinností mít zboží uložené v prostorách určených, kolaudovaných přímo pro využití skladu? Je taková povinnost nebo jak to je? Když přijde nějaká kontrola z hygieny nebo živnostaku, počítám, že zboží nelze mít jen tak kde by jakého prodejce napadlo.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

o jaké zboží jde? O potraviny? Pokud nejde o jídlo (vč pití) domnívám se, že žádné speciální uložení nebo sklad není potřeba. Spousta lidí to má po garážích, v pokojích atd. Je to na vás, aby zboží při skladování neutrpělo a bylo dále prodejné. Snad se nepletu.

mirkam
hodnocení

Jedná se o kosmetiku. Má tu někdo jiný názor, že je třeba mít sklad, prostě kolaudovaný prostor k tomu určený?

uska*

Nemám jiný názor než první rádce. Mějte zboží / kosmetiku klidně v šuplíku pod válendou, je to každému jedno.

doplněno 23.02.15 19:48:

Zřizujte e-schop a ne sklad.

doplněno 23.02.15 22:14:

mirko - záleží na co jste se ptala? Pokud na sklad, tak vám úřednice nemohla jinak odpovědět. Jistě jste si nechala i vysvětlit zákon, podle kterého vám úřednice odpověděla. Na živňosťáku zřizují Živnostenské oprávnění a váš sklad je jim úplně šumák.

joudic*

mam stejnou zkusenost, urednice odpovi jen podle zakona selektivne podle dotazu a vic ji ani nezajima, jen co nejdrive polozit telefon

mirkam
hodnocení

Tak živnostenský úřad kolaudaci jako sklad vyžaduje...Jak jsem zjistila...to jen pro případné další čtenáře

doplněno 23.02.15 19:57:

Paní na živnosťáku mi sdělila, že musím mít kolaudované skladové prostory...Při kontrole jinak platím jako mour pokutu a musím sjednat nápravu.

no, neříkejte mi, že pokud chcete prodávat gely na nehty musíte mít zkolaudovaný prostor jako sklad, i když se vám veškeré zboží vejde do 2 krabic od bot. A pokud musí tak se vsadím, že minimálně polovina živnostníků to tak nemá. :)

joudic*

vsak delejte, jak uznate za vhodne, sortiment jste nesdelila, tak si klidne pronajmete sklad za 10tis mesicne kvuli malemu eshopu :) a nebo si oblitejte urady a zkolaudujte si prizemi domu na sklad *sok*:)

doplněno 23.02.15 21:41:

aha tak pardon, prehledl jsem... tak tim tuplem :)

doplněno 23.02.15 22:43:

zkratka zajimejte se o dulezitejsi veci, kdo vam udela eshop, jestli vam tam bude nekdo chodit (SEO optimalizace), jak budete vyrobky odesilat, jestli se nevyplati davat veci take na aukro, xml feed pro zbozi.cz a pro heureku a kolik hodlate do heureky investovat, jestli propagovat i pres sklik, google ads apod... neni to vubec tak jednoduche a zrovna sklad je to nejposlednejsi, co vas zajima

výtka
Upozornění od sys clayman 23. 02. 2015 20:32:24
sdělila: Jedná se o kosmetiku

joudic*
hodnocení

0x

pokud neprodavate potraviny, tak to muzete mit kde chcete a zadna hygiena ani nikdo jiny nebude nic resit... maximalne zakaznik, proc je krabice rozmocena od oleje z garaze :-D Mimochodem uz vidim jak jsou vsichni zvedavi na vas hobby eshop :) kontroly se jentak z pleziru neprovadeji, za 12 let co podnikam, jsem musel jen jednou na podani vysvetleni ohledne sidla firmy na zanikle adrese ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]