Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sucha kuze a pigmentace

Od: martondra odpovědí: 6 změna:

Ahoj

mam na nohach suchou kuzi a asi pigmentaci nebo co to je.Nevite co mi pomuze.Diky

Sucha kuze a pigmentace

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

1) Jedna z možností je začátek žilní nedostatečnosti. Špatné prokrvování dolních končetin, nemáte v rodině zátěž na křečové žíly? Večer u televize nohám odlehčete polohou kovboje. Nebo i přes den, pokud máte možnost.

2) Pokud berete dlouhodobě nějaké léky, tak po určité době může být jeden z vedlejších projevů tyto pigmentové skvrny. Stačí léky vysadit a nasadit jiný typ a kůže se zlepší. Mě to dělaly léky na vysoký tlak. Myslím Agen.

Na suchou kůži si kupte třeba měsíčkovou mastičku. Jestli již máte nějaký křížek na krku, nechte si udělat komlexní preventivní vyšetření, a hlavně si nechte změřit cukr.

doplněno 14.02.15 20:21:

Pokud jste vyloučil vliv léků, tak se zaměřte na tu žilní nedostatečnost. Nevidím to jako kožní problém zvenku, ale zevnitř těla. Pihy to myslím nejsou, ochlupení máte černé. Sedíte dlouho u PC se skrčenými nohama? Neotékají Vám kotníky? Pokud vše vyloučíte, tak jenom doporučím si nohy hlídat, a opravdu je mazat mastí koupenou v lékárně vhodnou pro žilní nedostatečnost, ale mastnou. Tedy tu měsíčkovou Dr Popova, nebo Canabis mastičku na suchou kůži. Myslím, že ty flíčky značí nějaký vnitřní problém. Ale mít takové nohy a ještě od dvaceti let, tak na to jste moc mladý. Kdyby Vám bylo okolo 60ti let, tak by to bylo celkem v normě, ale i ti starší mají nohy čisté.

doplněno 14.02.15 20:24:

Doporučuji bylinkové mastičky, třeba i se sádlem, ne ty Lioton, gely a pod.

hodnocení

0x

Pro začátek se naučte nepoužívat při sprchování mýdlo. To, pouze na intimní partie. Pořiďte si žínku, která se tváří jako bambule z barevné záclony a sprchový gel. Málo se utřete, spíše nechejte oschnout. Pak se natřete nějakým mlékem nebo krémem po sprchování. Nic z toho nezanechává kůži mastnou, jen ji zvláční a dodá ji elasticitu. Také pigmentace se trošičku zlepší. Já bych posezení ve vaně úplně zrušila, volila bych sprchu. ;) Nepíšete, zda jste žena nebo muž a také o vašem věku nic nevíme, pouze mohu usoudit, že mládí už je pryč. Takováhle papírová kůže bývá nejen s věkem, nepoužíváním prostředků, které kůži promazávají a hydratují ale i po užívání kortikoidů (nehodící se škrtněte) Navíc, takováhle kůže je křehká a je náchylná k poraněním a špatně se hojí.:-D Asi si, se svým věkem, mohu dovolit povzdychnout: Lepší to už nebude. Co už?!

doplněno 14.02.15 16:03:

Po sprchováním, čím kůži promazáváte? Vyzkoušejte namazat alespoň končetiny. Hydratační tělové mléko nebo tělový krém. Už bývají i pro muže. Tím promazáním by kůže mohla změnit papírový, pergamenový vzhled. ;) Nemáte to dědičné?

martondra
hodnocení

Dobry den

jsem muz 30let.Tyto skvrny mam cca 10let.Zadne leky neberu.Umyvam se jen sprchacem a zinkou ze zaclony take pozivam.na koznim jsem byl 2krat a nic neporadili

lucka15
Zkuste víc pokožku promazávat mastným krémem , nemusí se to zlepšit hned ale po čase . Zřejmě pokožka nohou trpěla dlouhodobym pocitem dehydratace, čas by to mohl zlepšit. ;)
Pokud nic neporadili přímo u zdroje- na kožním, tak mě nic nenapadá.
aala

Podle mě nikoli promašťovat, ale hydratovat, hydratovat, hydratovat.

Mně se osvědčilo toto:

doplněno 15.02.15 11:54:

V "mojí" lékárně jsem za tu obrovskou tubu (to je to menší čtvrtilové balení) dala 155 Kč. A jsem maximálně spokojená.

doplněno 15.02.15 11:57:

...čtvrtkilové... :-D

Sucha kuze a pigmentace #2
Sucha kuze a pigmentace #3
martondra
hodnocení

Tak jsem si koupil DEXERYL a uvidime.Dekuji vsem za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]