Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stala se mi jedna dosti pro mě náročná věc. Byl jsem donucen pod pohrůžkou násilí a použití zbraně podepsat dvě směnky. Kdy pachatelé byli dva a já sám. Přišli ke mě domů, kde se vše odehrálo, do bytu jsem je vpustil, poněvadž jsem je považoval za přátelé, ovšem přišli s jiným úmyslem. Vše jsem byl následně ohlásit na PČR, kde byl sepsán protokol o vydírání. Pachatelé jsou spolu domluveni a tvrdí, že jsem vše podepsal dobrovolně a sám po domluvě v klidu. Což není pravda. Policie nějakým způsobem případ buď vyšetřuje, či nikoliv, nic nevím. Směnky jsou na částku, kterou nemám. Pachatelé jen psali, že až jim povezu peníze, ať jim dovezu předmět, který u mě zapoměli. Policie si nechala směnky, které jsem podepsal špatným podpisem, než který se pachateli líbil. Následně byly podepsány směnky podpisem, který pachatel chtěl. Mám pocit, že PČR případ odloží pro nedostatek důkazů, kdy oni dva jsou domluveni a já sám. Nakonec budu muset směnky zaplatit, nebo je nějaká možnost, jak se bránit tomu všemu?
žádné peníze mi nepůjčili. Pomohli mi s nějakou prací, za kterou jsem jim peníze nabízel, s tím, že nic nechtěli, že rádi pomohou. Nakonec se objevili se směnkou a rozpisem prací, kde jsou položky staré cca 2,5 měsíce a ostatní práce jsou naddimenzované v částce.
doplněno 13.02.15 08:55:Policie ví podle směnek o koho se přesně jedná, má vše, co jsem ke směnkám mohl v tu chvíli dostat.
je to nějaké velmi podivné a Vaše vysvětlení dosti mlhavé - podle mě dlužíte a nevíte kudy kam, zřejmě to nebude velká částka, ale asi ne nezanedbatelná...připadá mi to , že jste podfoukl partnery a to se nedělá, jsou to zřejmě amatéři kteří si chtějí zjednat právo svým poněkud neorginálním spůsobem, protože pokud by šlo o hodně visíte za nohy na stromě a podepíšete kupní smlouvy na majetek a na vše zbývající nějakému sašovi a vůbec netušíte kdo jej poslal...Takže požadovat tady radu je jaksi jen takové plácnutí do vody a doměnky rádců jsou jen jaksi kolem tématu...pravdu víte jen Vy sám...
Myslím, že PČR má nějaké možnosti, díky kterým zjistí pravdu... Pokud jste popsal vše dle skutečnosti, spíše si dávejte pozor na temná místa bez lidí a zabezpečte si dům. Pokud pod pohrůžkou násilí a užití zbraně něco takového vymohli, můžou ty výhružky také použít-splnit, že?
Na jednu stranu - použitím násilí se sami udají, na druhou stranu, může vám to v nebi být k ničemu...
doplněno 13.02.15 09:34:pokud se nátlak prokáže, směnka je neplatná
vše je zabezpečeno, pachatelé, pokud komunikují jsou slušní a čekají na peníze za směnky, které jsem podepsal nedobrovolně. Ovšem pokud to PČR nechá být, jak mám postupovat se směnkami?
Souhlasím, dávejte na sebe více pozor. Co mně ještě napadlo, máte nějakou movitost, i nemovitost, kterou by pachatel vzal, kdyby policie nebyla pohotová? Asi určitě jo. Ošetřete to. Já nevím cokoliv učinit. Já třeba zvažuji dát si hlídat pohyb na KN, nevím jak se to přesně jmenuje ta služba a něco to stojí, ale kdyby tam kdokoliv přišel, že má třeba i notářsky ověřené listiny, tak mně budou informovat , z dotazem , zda to souhlasí. Máte rodinu, na kterou se můžete spolehnout? Zkuste něco zajistit tam. Prostě aby nic nemohli vzít v případě, že by policie nebyla razantní a rychlá. Víte mně to neudivuje , věřím Vám. Šmejdů, šlendriánů všeho máme ve společnosti dosti, takže policie je zahlcena, soudy také, musíte něco podniknout sám v rámci zákona.
Děkuji. Opatření jsem už nějaké udělal a hlídka od policie ve vesnici o všem ví. Rodinu nemám žádnou, tak musím dávat jen pozor sám na sebe.
Dejte si do googlu vynucený podpis na směnce
Poradte se i s právníkem, co se dá ještě podniknout. každopádně by bylo dobré aby někdo o Vás vědel, že jste v pohodě. Můžou použít násilí, můžete se ztratit...chápete.
To není žádná novinka s těma směnkama. Není to dávno co policie dopadla gang, co vylákal , sice hodně majetné české občany za hranice a tam pod nátlakem podepisovali převody majetků. Jeden zato zaplatil i životem, takže mají na krku i jednu vraždu.
Nechci Vás strašit, ale budte nadmíru obezřetný.
odjeli večer kolem 21 h a po půlnoci jsem jel na služebnu, měl jsem obavy, zda - li se vrátí a volal jsem kamarádovi, co mám dělat.
Já bych na vašem místě ihned volala. 158. Tak, jestli to policie odloží, je možné , že ano, je důležité vědět, co bylo napsané na směnce. Jako datum, podpisy, RČ, bez protesti apod.
směnka je bez protestu a je vyplněná asi správně, vše měli připraveno, než nečekaně přijeli. Jak se bránit proti té směnce, hrozili exekucí.
Exekuce není hned. Nejprve by museli dát směnku na soud.Vše nahlaste policii jako trestý čin. Policie bude vyšetřovat.Nejlepš íby bylo, kdyby našli tu zbraň.
to jsem udělal, nahlásil jsem to ten večer, ale od policie stále nic nevím. Je to cca 14 dní a pachatelé se chovají, jako by nic. Jaký trestný čin nahlásit? Nahlásil jsem to, napsali protokol zločin vydírání.
Docela by mě zajímalo jaký protokol napsali. Protokol zločin vydírání neexistuje, takže nás tady trochu lakujete nebo jste docela mimo!
jistě jste byl poučen, že pokud o to požádáte, tak budete do 1 měsíce vyrozuměn o učiněných opatřeních atd.. pokud ne, tak do 2 měsíců. Nevím, jakou radu tady čekáte? nikdo z nás neví okolnosti a podrobnosti a moc vyšetřovatelů tady nenajdete. Možná pár expertů na "všechno."
Myslím, že není nic jednoduššího, než si tam zajet, protože po telefonu vám toho asi moc neřeknou, a zeptat co a jak.
Vážený pane ,mnoho lidí si napujčuje už z vědomím ,že nebudou pohledávku hradit.Pokud se jedná o sumu která není nikterak závratná pochybuji ,že by se dotyční vystavovali hazardu trestného stíhání.Již několikrát jsem zapůjčil na směnku.Hned jak dostali peníze dlužník i ručitel začali zpochybňovat směnku a vymyšlet jak nezaplatit.Jako první je napadlo ,že směnku podepsali pod nátlakem a dokonce si sehnali světky.Tady je dokazování skutku na straně dlužníka prokázat podepsání směnky pod nátlakem.Mužete podat odpor proti vydání plat.rozkazu atd. a prodlužovat soudní řízení.Já jsem postupoval vymáháni podle zákona a peníze jsem dostal od dlužníka až po 8letech s úrokem 6procent z každého roku prodlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.