Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH při výrobě tištěné výroční zprávy

Od: robertj® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nechal jsem vytisknout a svázat výroční zprávu v tiskárně, které jsem dodal mnou připravená digitální data.
Jakou daň může uplatnit tiskárna u tohoto výrobku?
Tiskárna je plátcem DPH, ale já plátcem DPH nejsem. Faktura (zakázka) je z tohoto roku. V tiskovině není žádná reklama. Výroční zprávu zhotovuji pro veřejnou výzkumnou instituci. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Tiskárna uplatní základní DPH.

hodnocení

Takže 21 %?

mate59
13.02.15 12:14

ano

hodnocení

Děkuji, myslel jsem, že lze použít sníženou DPH na knihy, protože to tištěná kniha se vším všudy je.

Moc to nechápu, proč to nejde s 15% nebo 10% DPH. Vystřídal jsem v minulých letech 3 tiskárny a vždy mi počítaly cenu se sníženou sazbou DPH. Existují na to nějaké výjimky, nebo tiskárny udělaly chybu?

hodnocení

0x

Ona instituce není plátce DPH? Pokud je, nechte vystavit fakturu na ni a ona si muže DPH odečíst.

hodnocení

Bohužel, to DPH si nikdo neodečte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]