Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje rychlý občanský průkaz?

Od: woky* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli se dá udělat rychlý občanský průkaz (např. do týdne). Případně kolik to stojí a jak je to složité zařídit na úřadě.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

2x

Oficiálně ne, ale za zeptání na úřadě nic nedáte .

Lhůty pro vyřízení

občanský průkaz se strojově čitelnými údaji a s čipem nebo bez čipu se vyhotoví do 30 dnů ode dne podání žádosti příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, popřípadě do 30 dnů ode dne, kdy mu byla žádost předána,

občanský průkaz bez strojově čitelných údajů vydá obecní úřad obce s rozšířenou působností příslušný podle místa trvalého pobytu občana do 15 dnů ode dne podání žádosti.

woky*
hodnocení

A OP bez strojově čitelných údajů je plnohodnotný i na úřadech?

layborr*

Bez strojově čitelných udajů se vydávají jen na 1 ,3, a 6 měsíců , platné samozřejmě jsou .

doplněno 12.02.15 20:46:

Zkusit požádat o vystavení na MM můžete,(ale myslím že pokud se již žádost podala tak druhou již nepřijmou )

mě před nedávnem uřednice rezolutně tvrdila že má na vystavení sice Rodného listu 30 dnů, nakonec mi ho dala za 3 hodiny ,ale oproti OP je to rozdíl ve výrobě,

woky*
hodnocení

A doba vyřízení? a cena? děkuji

woky*
hodnocení

s dobou platnosti na 1 měsíc na žádost občana v případě ztráty, odcizení, poškození nebo zničení občanského průkazu,nebo pokud občan potřebuje občanský průkaz v souvislosti s výkonem volebního práva; žádost o jeho vydání se podává současně se žádostí o vydání občanského průkazu se strojově čitelnými údaji.

Myslíte, že mi ho vydají i v případě, že můj OP je prošlý a dělá se mi nový,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]