Nejste přihlášen/a.
Dnes ráno mi bylo fajn. Dopoledne mě začlo dráždit ke kašli a od té doby jsem měla čím dál horší záchvaty kašly (poté mě mírně pálilo na hrudi). Odpoledne jsem najednou z ničeho nic začala být unavená a všechno mě bolelo a měla jsem i bolest hlavy. Teplotu nevím, nemám teploměr. Je možné, že je to chřipka? Nebo spíš něco jiného? Co?
Zdravím. Těžko říct, jestli je to chřipka nebo ne. Ale obyčejně chřipka nezačíná kašlem, to je až druhotný příznak, který se projeví po pár dnech nemoci. Chřipka začíná tak, že vás přepadne hodně náhle. Rychle se dostaví poměrně vysoká teplota, začne bolet celé tělo, klouby, hlava za očima. Celková slabost, která vás zaručeně udrží v posteli. Po pár dnech se může objevit ten váš zmiňovaný kašel, rýma nebo zahlenění. Jestli je to chřipka nebo ne neřekne na 100 % ani lékař. Je zbytečné se k němu tedy tahat. Ještě by se vám na cestě mohlo udělat hůře, mohl byste chytnout skutečnou chřipku, teď je jí plno, pokud ji nemáte. Doktor by vám stejně řekl, klid na lůžku, dostatek tekutin, ovoce a zelenina na vitamíny, pokud horečka překročí 38,5 °C tak prášek proti horečce, jinak ne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.