Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MALL.CZ a 3-D Secure

Od: vlazy* odpovědí: 5 změna:

Dnes jsem platil kartou přes internet za nákup v interneteovém obchodě MALL.CZ. Na stránkách tohoto obchodu mají uvedené, že "Pro ověření držitele karty u jeho vydavatelské banky přímo během transakce, využíváme bezpečnostní protokol 3-D Secure podporovaný karetními asociacemi. Toto řešení snižuje riziko reklamací platební transakce ze strany uživatele.". Už jsem kdysi platil kartou přes internet s 3-D Secure a pokud si dobře pamatuji tak to ověření proběhlo tak, že mi na mobil byla zaslána SMSka s kodem který jsem zadal na stránce s prováděnou platbou a až pak byla platba dokončená. Tato dnešní moje platba ale proběhla bez SMSky s kodem a tím asi i bez jakéhokoliv ověření. Zajímá mne jestli je to tak v pořádku a nebo na MALL.CZ s tím 3-D Secure klamou lidi.

Platba samozřejmě i takto proběhla. Platil jsem kartou MasterCard od FIO a tam v IB mám tuto platbu uvedenou jako blokace.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

1x

A byla to tehdy ta samá karta, na kterou ti sms došla? Ony tohle 3D secure všechny karty nepodporují.

doplněno 12.02.15 19:36:

Proč klamání, zkrátka pokud nemáš kartu, která 3D secure nepodporuje, eshop s tím nic nenadělá. Třeba máš kartu podporující tento systém, jen to nemáš u banky aktivované. Mrkni na tento článek, popisuje fungování 3D secure. (článek je staršího data)

vlazy*
hodnocení

Na internetu příliš často nenakupuji a neplatím kartou a tak si už nepamatují kterou kartou jsem kdy co platil. Nevím to určitě, ale pokud internetová platba má být s 3-D Secure tak to asi musí podporovat platební systém obchodníka nebo banka nebo možná oboji. Pokud ale na svých stránkách mají uvedené, že pro ověření držitele karty u jeho vydavatelské banky přímo během transakce, využívají bezpečnostní protokol 3-D Secure podporovaný karetními asociacemi tak by to snad mělo fungovat. Pokud to funguje pouze v některých případech nebo u některých karet tak by tam mohli mít o tom zníňku, jinak se to asi dá považovat za klamání lidi.

doplněno 12.02.15 20:57:

ohneta: Proč klamání? Protože podle toho co mají ohledně toho 3-D Secure uvedené je možné usoudit, pokud se v tom někdo nevyzná, že to funguje u všech karet a ve všech případech. Pokud to ale u všech karet nefunguje tak by tam mohli na to upozornit, že to 3-D Secure funguje pouze pokud to např. karta nebo banka podporuje pokud vůbec ví, že to nefunguje u všech karet..

Díval jsem se do IB FIO na to 3-D Secure, ale u karet tam nide nic ohledně toho není jestli je to aktívní nebo ne a ani žádná možnost aktivace. Vypadá, že to asi FIO nepodporuje.

Dle informací bank, by 3D secure měly podporovat všechny internetové obchody v ČR.
To, jestli máte službu aktivovanou Vy nebo nemáte nebo zda ji podporuje Vaše banka, jde za Vámi. Obchodník to neovlivní. Vaši neznalost přece nemůžete dávat obchodníkovi za vinu.
Je to úplně stejné, jako kdybyste neměl bezkontaktní platební kartu a obviňoval obchod s bezkontaktním platebním terminálem, že Vás klame, když Vám bezkontaktní platba nejde :(
doplněno 12.02.15 21:28:

Ne všechny karty jsou bezkontaktní, stejně tak ne všechy karty (banky) podporují 3D secure.

vlazy*
hodnocení

coklit: Tak to příliš nechápu jak nemůže jít platba bezkontaktní kartou v obchodě s bezkontaktním platebním terminálem. Jediné co mne napadá je, že by něco bylo nefunkční nebo nějak poškozené.

doplněno 12.02.15 23:57:

"Ne všechny karty jsou bezkontaktní" To snad ví každý. Mne šlo ale o to, že jsi psal, že bezkontaktní kartou nejde platba na bezkontaktním platebním terminálu což je samozřejmě nesmysl za předpokladu, že je vše v pořádku.

Problém porozumět psanému textu?

@coklit napsala: ...jako kdybyste neměl bezkontaktní platební kartu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]