Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsluhová penze

Od: honza1* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

mám penzijní spoření s výsluhovou penzí. Tu bych chtěl nyní po 15 letech využít a vybrat 50 % naspořených peněz včetné úroků a státních příspěvků.

Jakmile peníze obdržím, rád bych penzijní pojištění ukončil. Má otázka je, jestli mi odečtou státní podporu a úroky jen ze zbylé částky na účtě a nebo i z té již vybrané výsluhové penze?

děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Státní příspěvek máte v případě penzijního připojištění do 60ti let že? Kolik máte let? Pokud to nesplňujete, budete muset vracet plnou část obdrženou od státu (pokud na vás přijdou..)

doplněno 12.02.15 13:08:

Rozhodně se zeptejte na finančním úřadě (pokud tu není pracovník FÚ) - já bych to nedělal. Jsem přesvědčen, že to tak je, ale nemám podklady.

Např. při odpisech zdravotního pojištění se při zrušení pojištění musí vrátit všechny "neprávem přijaté vratky daně". - Je to v podstatě totožné- vratky nebo příspěvky - jedná se o peníze, které mají zůstat pro důchodový věk.

honza1*
hodnocení

Mám méně než 60 let. Budu tedy při ukončení smlouvy muset vrátit státní příspěvky a úroky i za již vyplacenou výsluhovou penzi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]