Nejste přihlášen/a.
bydlím a jsem majitelka dalšího bytu na který mám na hypotéku a v němž bydlí moje dcera,která je v domácnosti,prottože má 3 letého syna a nemůže sehnat práci,chce si zažádat o podporu na bydlení,může to udělat,aniž by mne ohrozila tím,že mám měsíční příjem a je nezdaněný?Podotýkám,že žádný měsíční příjem nemám a dluh na bytě si platí ona,já položila jen základ.
na koupi bytu. díkkkkkkk za odpovědi
Jestli tomu dobre rozumim,tak ve vasem byte bydli dcera a vy jinde?No,budete muset napsat dceri smlouvu,ze ji byt pronajimate a prokazat,ze bydlite jinde.,pokud tma mate trvale hlaseni.dcera by tedy mela mit take trvale hlaseni v onom byte a inkaso nejlepe na sebe,aby mohla prokazat,co plati.Pokud mate najem a inkaso na sve jmeno,tak ji napsat do smlouvy,kolik po ni chcete penez.Pozor,ale musite hlasit financaku,kvuli danim a pripadne udelat skrty do nakladu,aby jste nemusela platit dane.
ano a o to se mi jedná,má smlouvu o pronájmu bytu a je tam trvale přihlášená,pokud bude dostávat nějakou podporu na bydlení,co to znamená pro mne.Jsem důchdkyně jak jsem psala byt jsem koupila s tím,že jsem na něj ze stavebního spoření položila základ a dcera si doplácí pujčku.
Jsem důchdkyně jak jsem psala byt jsem koupila s tím,že jsem na něj ze stavebního spoření položila základ a dcera si doplácí pujčku.
Co je to za hloupost? Papírově platíte byt vy a né vaše dcera , ta vám jen dává peníze na splátky . Když by odešla , tak ten byt budete platit vy a né ona , ona není psaná jako příjemce hypotéky .
Určitě žádat může. Tady už je žebrota natolik rozšířena, že se není třeba vůbec žinýrovat. Jinak to je vymyšleno skvěle. Vy si vezmete hypotéku a zaplatíte ji z peněz poskytnutých státem formou sociálních dávek. Hlavně pak nezapomeňte ten příjem zdanit. Finanční úřady mají na podobné "geniální podnikatele" posvíceno.
Ja myslim ze ,kdyz se stavite na financnim urade a zeptate se kolik dani musite odvadet,kdyz vam dcera plati tolik a tolik,jestli se to vyplati,nebo kolik se vyplati najem nastavit.Podle me je jedno jestli platite hypoteku,proste je dulezite,ze jste majitelka a musite napsat dceri najemni smlouvu.Prijem z najmu pak pouzijete treba na splaceni hypoteky.Kolik vam da dcera doopravdy a kolik papirove,to uz zalezi,jak se to vyplati.Na netu jsou kalkulacky k zadosti o prispevek na bydleni,at zkusi dcera zadat sumu nakladu,pocita se do toho i rezie domacnosti jako ,topeni,voda,el,odpad,atd.Pro vas by to nemelo znamenat nic,kdyz si dcera dane zaplati.jdou take napsat do nakladu,aby jste nemusela platit dane.Urcite vam na financaku zodpovi kolik z ceho by se platilo.Take existuje strop,do kolika najem na soc.berou.Ponevadz pak by si lidi dovolovaly nadstandartni bydleni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.