Nejste přihlášen/a.
bydlím a jsem majitelka dalšího bytu na který mám na hypotéku a v němž bydlí moje dcera,která je v domácnosti,prottože má 3 letého syna a nemůže sehnat práci,chce si zažádat o podporu na bydlení,může to udělat,aniž by mne ohrozila tím,že mám měsíční příjem a je nezdaněný?Podotýkám,že žádný měsíční příjem nemám a dluh na bytě si platí ona,já položila jen základ.
na koupi bytu. díkkkkkkk za odpovědi
0x
Jestli tomu dobre rozumim,tak ve vasem byte bydli dcera a vy jinde?No,budete muset napsat dceri smlouvu,ze ji byt pronajimate a prokazat,ze bydlite jinde.,pokud tma mate trvale hlaseni.dcera by tedy mela mit take trvale hlaseni v onom byte a inkaso nejlepe na sebe,aby mohla prokazat,co plati.Pokud mate najem a inkaso na sve jmeno,tak ji napsat do smlouvy,kolik po ni chcete penez.Pozor,ale musite hlasit financaku,kvuli danim a pripadne udelat skrty do nakladu,aby jste nemusela platit dane.
ano a o to se mi jedná,má smlouvu o pronájmu bytu a je tam trvale přihlášená,pokud bude dostávat nějakou podporu na bydlení,co to znamená pro mne.Jsem důchdkyně jak jsem psala byt jsem koupila s tím,že jsem na něj ze stavebního spoření položila základ a dcera si doplácí pujčku.
Jsem důchdkyně jak jsem psala byt jsem koupila s tím,že jsem na něj ze stavebního spoření položila základ a dcera si doplácí pujčku.
Co je to za hloupost? Papírově platíte byt vy a né vaše dcera , ta vám jen dává peníze na splátky . Když by odešla , tak ten byt budete platit vy a né ona , ona není psaná jako příjemce hypotéky .
0x
Určitě žádat může. Tady už je žebrota natolik rozšířena, že se není třeba vůbec žinýrovat. Jinak to je vymyšleno skvěle. Vy si vezmete hypotéku a zaplatíte ji z peněz poskytnutých státem formou sociálních dávek. Hlavně pak nezapomeňte ten příjem zdanit. Finanční úřady mají na podobné "geniální podnikatele" posvíceno.
0x
0x
Ja myslim ze ,kdyz se stavite na financnim urade a zeptate se kolik dani musite odvadet,kdyz vam dcera plati tolik a tolik,jestli se to vyplati,nebo kolik se vyplati najem nastavit.Podle me je jedno jestli platite hypoteku,proste je dulezite,ze jste majitelka a musite napsat dceri najemni smlouvu.Prijem z najmu pak pouzijete treba na splaceni hypoteky.Kolik vam da dcera doopravdy a kolik papirove,to uz zalezi,jak se to vyplati.Na netu jsou kalkulacky k zadosti o prispevek na bydleni,at zkusi dcera zadat sumu nakladu,pocita se do toho i rezie domacnosti jako ,topeni,voda,el,odpad,atd.Pro vas by to nemelo znamenat nic,kdyz si dcera dane zaplati.jdou take napsat do nakladu,aby jste nemusela platit dane.Urcite vam na financaku zodpovi kolik z ceho by se platilo.Take existuje strop,do kolika najem na soc.berou.Ponevadz pak by si lidi dovolovaly nadstandartni bydleni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.