Nejste přihlášen/a.
Obrátil se na mě člověk z mé minulosti s tím, že nemá za pár dní kam složit hlavu. Rodina nefunguje, nemá skutečně kam jít. Je těžce nemocný - chodí na dialýzu. V současné době pracuje, ale aby mohl, musí někde spát, musí se umýt... Z práce dostane plat, ale až za 2 týdny. Ty 2 týdny nemá jak řešit. Nemůžu a nechci mu dát peníze, prostě to nejde. Nepotřebuji žádné soudy a rady, co měl dělat dřív atp. Zajímá mě jen, jestli pro takového člověka je někde nějaká sociální pomoc či ne. Pohybuje se na území Prahy. Děkuji za skutečné rady - fakticky správné informace
Zkusila bych ho odkázat na azylový dům.
Našla jsem třeba na Praze 8 v Karlíně praha.charita.cz/... ale netuším, jak to chodí v reálu (jestli se za to nějaká symbolická částka platí, jestli mají volno apod. Možná tam zkusit zavolat)
Díky, to jsem našla, ale platí se min. 100kč za noc a to teď nemá :-/ Navíc chtějí potvrzení od lékaře, toho má v Plzni, takže cestovné + lékař si jistě řekne za potvrzení a chtějí i vyjádření nějakého soc. kurátora a ten je zas podle trv. bydliště a to je zas někde v Benátkách n. Jizerou Prostě peníze jak za ubytovnu
Dobrý den, podívejte se viz odkaz - 20,- Kč za noc snad jde a nároky nejsou velké. Zdravím!
doplněno 11.02.15 19:02:Nemáte zač. Ještě si tu stránku projděte - jsou tam snad i jiné možnosti (v tom menu vlevo).
Děkuji, hned jsem to předala dál. U nocleháren řešíme, kam s věcmi z bytu, který musí teď opustit, ale pořád jsou to jen věci, důležitá je střecha nad hlavou. Děkuji
V první řadě zdarma nebude nikdy nic. V druhé řadě pokud chodí na dialízu tak to jezdí do Plzně? Za co? Prostě pokud chce od státu pomoct, tak si to bude muset zařídit, stejně jako to dělají jiní. Bohužel do toho bude muset i trošku investovat. Je to smutné, ale pro skutečné lidi bez domova, kterých zas tak moc není (nepočítám líné toxikomany a alkoholiky, kteří pomoc nechtějí) ta pomoc bohužel jen tak není
Dia je klasicky v Praze, ale ošetřující lékař, jako obvoďák, je v Plzni. A od toho chěli to dobrozdání. Já se toho člověka nijak nezastávám, má za sebou spoustu špatného i spoustu špatného udělal, jen mám pocit, že do jisté míry už pyká svou nemocí (ruce rozpíchané od tlustých jehel, hodiny na dia, nevolnosti, omezení) a když to konečně vypadalo, že se chytí v normálním životě (ať někdo zkusí hledat práci když musí 3x týdně na dia) tak by měl vyhořet na něčem tak hloupém, jako je pár dní noclehu. Je mi to prostě líto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.