Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nejsem si jistý, jestli jsem povinnen podat daňové podání pro fyzické osoby. Vyznáte se v tom někdo prosím?
Jsem student a za minulý rok jsem pracoval u 3 zaměstnavatelů na Dohodu o provedení práce.
Dvě brigády se mi kryly v jednom měsící (přišla mi výplata od obou zaměstnavatelů v 1 měsíc).
U jednoho ze zaměstnavatelů jsem měl podepsané růžové prohlášení (Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnost). Všude jinde mi byla mzda zdaněna 15% (zřejmě srážkovou) daní.
Měsíční příjem nikdy nepřesáhl částku 10 000 Kč.
Já bych řekl, že není třeba podávat daňové přiznání - zakony.centrum.cz/...
tady "polopatisticky"- penize.cz/...
Vyžádej si od všech zaměstnavatelů Potvrzení o zdanitelných příjmech.
Na netu je výborná pomůcka: Přiznání k dani...
To si na zkoušku vyplň (přímo na PC) a ono ti to samo vypočítá daň, přeplatek, nebo nedoplatek.
Podle toho si přiznání podej, nebo ne. Na FÚ odevzdej do konce března. Případný přeplatek ti vrátí do konce dubna.
Já bych další rok pokud mám více DPP u různých zaměstnavatelů nikde růžové prohlášení nepodepisoval a další rok do konce března podal sám za sebe daňové přiznání - je tam položka, myslím 24 840 Kč na poplatníka, pokud se do toho vejdete, daň vám FÚ vrátí. A nebo podepsat u toho,kde máte největší výdělek a ostatní DPP "oželet"
Ale určitě Vám přesně odpoví nějaký ekonom
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.