Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit heslo internetového bankovnictví

Od: suzymon® odpovědí: 16 změna:

Zdravím. Všude čtu, že se hesla mají často měnit, aby se vyloučilo to, že by se někdo do účtu "naboural". Ale jak ho změnit u tohoto bankovnictví? Jde to i z domova, nebo musím na pobočku a tam o to požádat a zaplatit jim to? Pokud to je ta druhá verze, tak to by se každému dost prodražilo, kdyby každou chvíli měnil přístupové heslo k účtu a pokaždé za to musel zaplatit. Díky za vysvětlení. S.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jde to bezplatně od stolu doma v kuchyni. Každá banka to má trochu jinak. Většinou se možnost změny hesla nachází někde na úvodní stránce, ale někdy je potřeba se k tomu proklikat (třeba přes "nástroje") Pokud to nenajdete, zavolejte si na zákaznickou linku příslušné banky a oni Vám ochotně bezplatně poradí.

layborr*
hodnocení

2x

Uděláte si to doma uplně zdarma , stačí se přihlásit a najít kolonku

nastavení ,

změna hesla

(u Fia je globální nastavení )

hodnocení

2x

Škoda, že jste nenapsala, jakou máte banku. Já jsem klient ČSOB - Era. Chci-li změnit heslo, tak se nejprve přihlásím, otevřu Moje ERA, Můj profil, Přístupové údaje a Změnit heslo. Heslo zadám dvakrát po sobě A JE TO!

hodnocení

Jsem u České spořitelny. já to nějak vynechala.

doplněno 10.02.15 19:44:

Tak Vám děkuji. Zítra se na to kouknu, jestli to bude tak jednoduché. Abych zase něco nezvorala. Já jsem na to "vorání na internetu" docela velký expert. *smich*

Přihlašte se do internetového bankovnictví, klikněte vpravo nahoře na klíč a pak vlevo dole na Změna hesla

doplněno 10.02.15 21:34:

@Suzymon: Ano, je to tak. Píšete to správně. Staré heslo a pak dvakrát nové.

To upozornění na změnu hesla se myslím objeví při přihlašování a pak je taky na hlavní stránce int. bankovnictví dole poslední řádek " Poslední změna Vašeho hesla proběhla před xxx dny. Změňte si prosím své heslo." Když kliknete na odkaz, tak se dostanete na stejnou stránku co je na obrázku.

Jak změnit heslo internetového bankovnictví
hodnocení

Pepr děkuji moc. Já už všechny bodíky rozdala. Myslela jsem, že už se nikdo neozve. Hned zítra se na to kouknu. Je to ono. A do té první kolonky, co je napsáno "heslo internetového bankovnictví" mám tedy napsat to staré heslo a pak dvakrát po sobě to nové? A pak potvrdit. Je to tak? Děkuji velice.

10.02.15 20:00
hodnocení

Magdon, i Tobě vřelé díky. Samozřejmě.

Také jsem u České spořitelny. Po určité době se na úvodní stránce (po přihlášení pod starým heslem) objeví červená výzva, abych staré heslo změnila. Na to stačí kliknout a pak měnit.

hm*

Co to máte, Servis24? Vypadá to, že tady servis24.cz/... mají demo, tam se můžete podívat cvičně. Po přihlášení na záložce s domečkem je vlevo volba "Oblíbené"a vedle ní obrázek klíče (opravářského, ne ke dveřím). Na ten klíč kliknete a v novém menu bude položka "Změna hesla".

Snad je to to, co chcete.

Při přihlašování do dema přihlašovací údaje nevyplňujte, nechte tam to, co už vyplnili sami.

doplněno 10.02.15 20:01:

Aha, jak píše @pepr, ten klíč je i nahoře vpravo; to už mám v prohlížeči schované "za rohem"a nevšiml jsem si ho. Bude to jistější volba, než ten klíč u "Oblíbených".

hodnocení

Ano, mám to jak píše doleji Pepr. Tomu velkému obrázku myslím konečně rozumím. Díky S.

buss
hodnocení

0x

Nečtěte co je všude a po přihlášení na svou banku si najděte změnu hesla! Jaké "tohoto" bankovnictví máte na mysli? Banky dokonce po nějaké době upozorňují na změnu hesla, stačí odklepnout. Podejte úplnou a přesnou informaci. Měňte heslo třeba denně. Dotaz nemá smysl.

Bussi, bussi, jako obvykle vypálit na první dobu.

A přitom stačí přečíst aspoň část diskuze, aspoň reakce Suzymon z 19:41h.

doplněno 10.02.15 21:34:

@Buss: No a pak to dopadá tak, že drbete Suzymon naprosto zbytečně.

To nic. My jsme na ty vaše polovičaté odpovědi zvyklí.

buss

Já odpovídám co já chci a nečtu kdo co píše před tím! Až někdy, nech to na mě!

hodnocení

Buus, já to špatně vyjádřila. A fakticky se mi za celé dva roky co ho mám, ani jednou neobjevilo, abych změnila heslo. To jsem vyčetla jinde, ani nevím už kde, že se mají hesla měnit. A je to přesně jak píše Pepr, tohle bankovnictví mám.

doplněno 10.02.15 21:07:

Aha, jako že jsem nenapsala dotaz smysluplně. No to se moc omlouvám, ale hlavně že se mi dostalo odpovědi, která mi moc pomohla. Jsem vděčná.

doplněno 10.02.15 21:11:

A ještě něco, mně banka pořád upozorňuje, abych právě na žádná podivná upozornění nereagovala. Že oni to nikdy nedělají. Takže i kdyby se mi tam najednou objevilo, abych změnila své heslo, přišlo by mi to podezřelé a neuělala bych to. Heslo je přece to nejdůležitější.

buss

Suzymon, ona ti to banka řekne na svém webu, po přihláší na něj, tak proč nevěříš? A myslím, že postačí na to kliknout a hodí tě to na změnu hesla. Jááá s tím nemám problém, u několika bank. Buď chceš změnit, nebo ne. Ale jednou za čas je to vhodné. Čeho se bojíš? A máš-li pochybonosti, volej banku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]