Nejste přihlášen/a.
Zdravím, objednala jsem si dvoje tenisky z Aliexpresu. Ve sledovacím programu české pošty se mi ukázalo, že : Příprava zásilky k celnímu řízení. Co to znamená? Tenisky stály jedny 36 euro, na balík mi v číně napsali cenu 12 US dolarů. Co to pro mě teď znamená?
Že po vás budou chtít doklad, kterým prokážete zaplacenou částku. Může to být výpis z účtu, nebo printscreen obrazovky z aliexpressu. Jelikož boty stály 36 e, budete platit DPH. Dojde vám dopis od ČP, ve kterém budou veškeré instrukce.
Boty stály jedny 36 euro, takže dvoje 72 Euro. Budu tedy platit DPH? A kolik mi to asi udělá kč? Děkuji
budete platit dph 21% a ktomu celní řízení... takže celkem cca 600,-
doplněno 10.02.15 15:24:Jinak to že na balík v číně napíšou nižší částku, už je v dnešní době kničemu.
Veškeré balíký jdou přes rentgen a když obsluha vidí o jaké zboží se jedná, tak to prostě dá bokem a clí se to.
Buď musíte prokázat zaplacenou částku, nebo Vám dph a clo vyměří z obvyklé ceny.
Poplatek ČP za proclení, pokud si od Vás vyžádají doplňující doklady, je 192 Kč. Dejme tomu, že kurz je cca 28 Kč tj 72 x 28 = 2016 Kč. DPH se počítá 21% z 2016 + 192 Kč = cca 464 Kč. 464 + 192= 656,-
Pokud budete dokládat hodnotu zásilky, je dobré přiložit prtscn objednávky, kde je vyčíslena hodnota zboží + náklady na přepravu. Pokud by nebyly náklady na přepravu vidět, na celnici by vycházeli z vlastních tabulek a mohlo by se vám to ještě nepatrně prodražit.
Když je vyšší cena tenisek, tak objednávat po jednom s časovým odstupem, aby to čínan neposlal najednou. Oni celníci neví, kolik a jaké tenisky zhruba stojí, ale když vidí dvoje, je jasné, že cena bude vyšší než tech cca 25-30usd.
JJ TAKY JSEM UŽ O TOM UVAŽOVALA, já jsem je objednala zvlášť, jedny v pondělí a druhé v úterý. Ale pak byly změny, číňan neměl takovou barvu atd. a číňan si pak všimnul stejné adresy a i když měly každé jiné objednací číslo, tak je spojil dohromady a poslal jedním balíkem. No a celníci to vyhmátli. Poučení pro příště. Jen ještě dotaz, jsou to tenisky NIKE, co když je celníci zabaví, jako že to nejsou originály, že je to napodobenina známé značky, co pak? Vrátí mi Aliexpress peníze? Někde jsem četla, že když je zboží plagiát, tak Aliexpress vrací 3x tolik peněz, než stálo zboží?
doplněno 11.02.15 06:58:zkopirováno :
Aliexpress.com zaručuje možnost navrácení peněz, až do 15 dnů po dokončení objednávky. Dále poskytuje garanci navracení zboží i v případě, kdy je zboží zcela v pořádku a jedná se pouze o bezdůvodné navrácení. Pokud se bojíte falešných napodobenin, tak vás jistě zaujme možnost, kdy v případě zjištění, že vámi obdržené zboží je falzifikát, získáte až trojnásobek hodnoty z prodejní ceny zboží.
Záruku o které mluvíte - možnost vrátit zboží a v případě padělku vrácení dvojnásobné hodnoty (you can get up to two times the total amount you paid for it (shipping costs excluded)), patří mezi dodatečné výhody, které MŮŽE nabízet prodejce navíc. Nepatří to mezi standardní záruky od Aliexpress. Prodejce musí být v programu "AliExpress Guaranteed Genuine Program" a vztahuje se to jen na některé výrobky. Hlavně šperky a elektronika.viz odkaz help.aliexpress.com/...
Ve Vašem případě, pokud by celnice zboží zabavila jako padělky, musela byste na Aliexpress otevřít spor a doložit zprávu od celníků a doložit, že prodejce zboží prodával jako originál. (Popis produktu nebo doporučuji před koupí vyžádat si od prodejce písemné potvrzení právě pro případný spor). Pokud totiž Aliexpress usoudí, že kupující zakoupil značkové zboží za podezřele nízkou cenu, má se za to, že měl předvídat, že je padělané. Pak záleží jen na ochotě Aliexpress, vrátit Vám peníze.
doplněno 11.02.15 20:40:Jen malá oprava (nedá mi to :D), ta extra garance, kterou může prodejce na ali nabízet při některém padělaném zboží, je opravdu "up to three times amount"- tato stránka na ali je novější, občas mají protichůdné info i na vlastním webu activities.aliexpress.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.