Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak léčit dutiny

Od: czech22 odpovědí: 12 změna:

Prosím o pomoc, už jsem měl 4x anibiotika a stále mě bolí čelo jak vyčistit čelní dutiny? Už mě to trápí 4měs. Dnes si jdu koupit křen jak jsem zde četl ale dal bych přednost bylinkám a výplachu bylinkami moc děkuji za rady jiří

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můj táta na tyhle dutiny velice trpěl. Měl nahřívací lampu, černá skla v koženém jakoby postroji na očích a čelo nahříval. ;) S tím křenem bych byla velmi opatrná, ať si nespálíte sliznice v nose, nosohltanu a v průdušnici. Na inhalátor+ vhodná náplň jste se v lékárně nebo ve zdravotnických potřebách ptal? Udělejte to!

pb®
hodnocení

1x

Kupte si v lékárně Sinupret, je to extrakt z bylin přímo určený na uvolnění dutin. Taky by nebylo od věci dojít si na ORL, tam můžou naordinovat i léčebné inhalace.

colombo407
hodnocení

ten už jsem měl 4x a nic

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a už jste zkusil také inhalaci? Tím bych začal léčbu jako první. Zdravím!

doplněno 10.02.15 11:20:

Jo jo - inhalovat a nenechat to zastydnout. Potom to vyžaduje nepříjemný zákrok u lékaře.

hodnocení

0x

Připojuji se k nicku babkazov. Máte-li možnost postavit se čelem k rozpálené rouře od kamen, tak nahřejete dutiny nejlevnějšími infrapaprsky. Pokud kamna nemáte, tak si kupte infračervenou lampu, která Vám dutiny také nahřeje. Zvýšením teploty v dutinách se spolehlivě zničí tam přítomné viry a spustí se tvorba čistícího hlenu, který vysmrkáte a budete mít pokoj.

stirecek*
hodnocení

0x
Nic nekupujte, jsou to vyhozené peníze. Mel jsem dutiny ucpané několik let, nic nepomohlo. Posílali me na operaci, nemohl jsem nosem vůbec dýchat, totálně ucpané všechny dutiny, chodil jsem po rentgenech, ct, no hrůza. Pak jsem si našel informace a vyléčil se sám, operaci jsem zrušil týden před nástupem. Je treba vynechat hlenotvornou stravu, nejlíp je ze začátku konzumovat kysané zelí, později přidat ovoce a zeleninu. Prostě vyčistit střevo, kde probíhá nastartovaný proces, kde se tvoří hleny a nadměrně se prokrvuje sliznice způsobená obranným mechanismem bílých krvinek. Nastolenim správných probiotickych kultur se dá střevo doporadku, bílé krvinky se stáhnou, zduření zmizí. Antibiotika toto ještě zhoršují, protože hubí ty potřebné probioticke kultury.
doplněno 10.02.15 19:20: Zelí ve skle ee, to je mrtvé. Buďto domácí nebo v sáčku. Tam jsou sice syricitany, ale funguje. Další probiotika je vhodné doplnit v tabletkách, taktéž je jich hodně v nalevu ze zelí. Je ale nutné vynechat jinou stravu. Opravdu jen tu syrovou, jako je ovoce a zelenina. Dá se to urychlit ocistou střev, pak úleva přichází velmi rychle.
doplněno 10.02.15 19:24: zdravi-az.cz/...
czech22
hodnocení

vydím to jako dobré,jen já mohu dychat uplně normálně žádná rýma žádné hleny, jen bolení hlavy(čelních dutin) slabost ,unavenost a snad i zrak se mi horší! vše se zhoršuje když jsem unavený ale spát nemohu!

stirecek*

Protože ty hleny máte zarazené v čele. Pomůže buďto punkce, čímž se uvolní tlak a hleny volně odejdou nebo jak jsem psal výše, přerušit tvorbu hlenů, tlak ustoupí a zbytek se vstřebá.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud je problém zastydlých dutin již tak dlouhotrvající, tak já bych naopak teplou inhalaci, napařování, stavění se ke kamen nedoporučovala. Nemusí to pomoci a zahřátím - zvýšením teploty se mohou zaaktivovat a začít množit bakterie, bakteriální infekce. Pak to je polízanice, přece jenom je to hlava, blízko mozku. Již neexperimentujte a dojděte si, i kdyby jste šel sám, bez doporučení ošetřujícího, někam na dobré odborné pracoviště, co s tím. Jistě to bude nepříjemné, ale lepší, než nějaké potom následky s horečkou.

Nejsem lékař, ale kdysi jsem to četla.

doplněno 10.02.15 12:32:

Je to sice v rozporu, co jsem napsala za radu, ale pokud by jste se chtěl léčit podle Štírečka, a jste i tak zaměřený, nastavený a vydržel by jste to, tak zkuste jeho radu s kysaným zelím a zeleninou.

Jenom by měl Štíreček doplnit vhodnou značku toho zelí, nebo pouze domácí? Protože kysané zelí je i ve skle a tomu já zrovna neholduji, já kupuji Efko v pytlíku, nebo opět v pytlíku Znojmia. Pozor, aby jste kupoval opravdu kysané a ne sterilizované.

Ale s tím zahříváním to platí.

Bohužel kysané zelí ve sklenicich i v pytlících je sterilizováno - probiotika žádná. Jen čistící "kartáč" na střeva. Snad jen ve special. prodejnách či domácí s živými laktobacily.

faithoncemore*

U nás v každé slušné zelenině mají sudové zelí. A to je doufám "živé".

stirecek*

V pytlíku není sterilizované, jen obsahuje syřičitany, aby se kysání stabilizovalo, aby sáček neprdl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]