Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslava - jak to chodí

Od: tajemnak* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

byl jsem pozván na kamarádky oslavu narozenin. Je jí 16 let. Jde se do baru prý "posedět", budou tam její kamarádi, kamarádky.. A já asi nikoho znát nebudu. Protože mi předtím říkala že nepije, myslím že alkoholu tma moc nebude.

Jak to na takové oslavě chodí, jak se seznámit s lidmi (případně neseznámit) a jak konverzace má probíhat?

Kamarádka mi nazančovala, že by chtěla podkolenky... tak hodí se dávat takhle veřejně "ponožky"? Nebo zkusit vymyslet něco svého?

Je mi blbý tak kvlůli tomu nejít, ale na poslední oslavě narozenin sem byl před 6ti lety, ještě v McDonaldu :D

Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Pokud chceš oslavenkyni koupit dárek který si přeje, proč ne? Udělá jí to radost a je jedno, kde jí dárek dáš. Podkolenky pěkně zabal a předej jí úhledný balíček a třeba jí k tomu kup čokoládu nebo bomboniéru. Klidně jí řekni, ať si dárek rozbalí až doma, jestli z toho nemáš dobrý pocit. Co se týče seznámení s těmi, které neznáš - trénuješ přece komunikaci již nějaký čas a toto je další dobrá příležitost. Představíš se jménem a společnou řeč jistě též s někým najdeš. Bude se povídat o všem možném a jistě budeš mít i Ty co říci k některým tématům. Co se týče popíjení, nemělo by to být nijak divoké i vzhledem k tomu, že nejste plnoletí. Ale jinak to ber jako další příležitost k potrénování komunikace a svého sebevědomí. Ono hodně záleží na tom, jak si lidé vzájemně sednou. Prostě jdi, vyzkoušej a budeš zase bohatší o jednu zkušenost.

filip17*
hodnocení

1x

Ahoj,

pokud ti to kamarádka naznačila buď rád, aspoň víš co si opravdu přeje. Jinak "alkoholu tam moc nebude" nechci moralizovat, ale ono by ho tam mělo být opravdu minimum nebo vůbec, jelikož neslaví 18 ;)

A jak taková oslava probíhá? Nikde žádný návod nebo prgoram není, každá oslava probíha jinak nebo spíš tam není co vymýšlet, prostě se slaví, podle možností. Co se týče konverzace, zase nevidiím důvod to hrotit, je to jako jina společenská akce nebo událost a fráze jsou všude stejné, odkud se znáte, přes koho se znáte, většinou se to pak rozjede až do nějakých společných názorů, myšlenek nebo zájmů a podle toho už poznám, že si s tím člověkem mám co říct nebo nemám.

pohanka*
hodnocení

0x

Myslím, že všechno moc řešíš, na všechno se moc připravuješ, bereš to moc vážně. Potom jsi napjatý, úzkostlivý, nejsi přirozený a uvolněný. Neustále vymýšlet témata /minulý dotaz/. Buďto ta komunikace je, nebo není. Nemůžeš nikoho tak tlačit do konverzace, ta má plynout sama, přirozeně, pak se ten druhý necítí s Tebou příjemně, proto ta strohost v odpovědích. Prostě netlač tak na pilu, buď svůj.

Třeba ulítlý podkolenky - návleky, hezky barevné, proužkované, jí můžeš dát v soukromí, a to cítíš asi dobře, že se to v baru nehodí, ale časy se mění. Můj názor, ale jsem o pár generací starší, tak možná, že už je to dnes jinak.

hodnocení

0x

Ze by v baru nebyl alkohol to se mi nechce verit. No a v tomhle veku pak budou skoro vsichni nasrot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]