Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růže pro holku

Od: mn* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

chtěl bych potěšit kamarádku, kterou mám hodně rád a vážím si jí, a dát jí růže. Vím že je má ráda. Ale nevím jestli jednu nebo tři (o peníze mi nejde) a je to vůbec vhodné, když to není moje holka? (neříkám, že bych nechtěl aby to tak někdy v budoucnu nebylo)... a nemá ani narozeniny nebo svátek? (i když teď zrovna je takové to valentýnské období a ona je nezadaná tak si říkám proč ne ) .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si myslím, že tou růží uděláte krok ke změně ve vašem vztahu. Tou růží ji vyznáte lásku a můžete říkat co chcete. Růže pojmenuje váš vztah k dívce. Možná, že kdyby ta růže nebyla červená nebo bílá, nebylo by to tak razantní, definitívní. Oranžová, broskvová? Jestli jste na změnu připraven a víte jistě, že chcete, proč ne?! ;)

hodnocení

1x

Souhlasím s Babkou, jen dodám, že v tomhle případě bych volil růži jen jednu a ne zcela rozvitou (ale taky ne poupě). Když bude lehce vonět, bude to jen ku prospěchu. A předávat vybalenou!

hodnocení

1x
Ahoj:) V dnešní době si myslím,že málokdo květomluvu jako takovou zná.Takže bude úplně jedno jaké barvy růže budou.Ony jí potěší tak jako tak ;) Je to krásné,dát ženě květiny,na to se také již tolik nehraje jako dříve.Takže směle do toho a hodně štěstí.Držím palce ;)

iz*
hodnocení

1x

Mně růže (určitě ne víc než jednu!) přijde moc "výmluvná".

Co kdybys jí dal gerberu?

pohanka*
hodnocení

1x

Pokud by jste chtěl nejen potěšit, ale i trošku projevit svoji náklonnost, tak také doporučím jednu růžičku, nějakou hezkou barvu v červeném tónu. Každou dívku i ženu potěší květina. Viděla jsem pořad snad Sama doma, kde květinářka aranžovala různá kvítka a také se probíralo, co darovat. Takže doba je již opět někde jinde a většina mladých již vhodnou barvu a počet, jestli lichý nebo sudý neřeší. Hlavní je, že ta dívka - žena dostane od muže květinu, a že to každou potěší. Muži se kolikrát bojí koupit něco nevhodného a pak to dopadne tak, že raději nekoupí vůbec nic, a to je škoda. Takže ženy, i když dostanete čtyři růžičky, buďte rády a nic chlapům nevyčítejte.

Jestli by jste chtěl udělat radost déletrvající, kupte třeba orchideu v krabičce. Dnes již nejsou tak drahé.

anemone*
hodnocení

0x

Květomluva je něco jako babská pověra, na to nedej, žádná květomluva nikdy nebyla odborníky uznaná. :) Určitě ale nekupuj gerberu, na Valentýna se hodí jedině růže. Dej jí jednu růži :)

Já si myslel, že květomluva je možnost vyjádřit svoje city k někomu určitou květinou, která se k danému citu v danou chvíli hodí. Která kytka se k čemu hodí vyplynulo během mnoha generací jaksi samovolně a celé ty generace se tím více, či méně řídily.

Vy Tvrdíte, že květomluva je pověra a že nebyla odborníky (proboha jakými? *sok*) uznaná, vzápětí ale rozmlouváte gerberu, protože se k Valentýnu nehodí. Proč se nehodí, když je květomluva jen pověra *nevi*? Lehce si protiřečíte.

anemone*

Květomluva je jakási sepsaná knížka plná nesmyslů. Nesepsal ji žádný studovaný florista, květinář ba ani zahradník. Tvrdí se v ní například, že když darujete žlutý tulipán, říkáte tím ženě je hloupá a žárlivá. :(

A přitom tulipány jsou jarní květiny plné světla a dobré nálady, protože jaro je tady. Mám je moc ráda. A žlutá barva pro mne znamená radost, teplo, veselost. :)

Každá žena by měla dostat takové květiny, které má ráda. Kdo to neví jistě, má darovat růže, protože tím nic nezkazí. Jsou nejznámější a u žen nejvíc oblíbené.

Valentýn není náš svátek, převzali jsme ho i s těmi růžemi. A nikdo rozumný kdo dostane rudou růži z toho nemůže vyvodit že ho milujete, stejně jako když dostane gladiol, nebude si myslet že na vás má čekat. Proč taky? :)

Darováním květin vyjadřujete svoji úctu, nebo poděkování a není vůbec rozhodující co si nějaká tetka vymyslela že určitá květina a barva říká.

Když někomu chcete něco důležitého sdělit, jen květinou to opravdu nejde, je nutné to vyjádřit i slovy a svým chováním. :)

Nechci se přít a k dalším dodatkům už se tady vyjadřovat nebudu. A hlavně ne k odkazům na net, že tam květomluvu kdosi moudrý opsal. Sasanka

hodnocení

0x

mn, napište, jak jste se rozhodl, co jste udělal a jak to slečna přijala. Prosííím ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]