Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Každý měsíc mi chodí vyúčtování za mobil a inkasem se částka strhává automaticky z účtu mých rodičů. Bohužel mám tentokrát částku vyšší, než je můj max. povolený limit, tudíž platba v bance neprošla. Chtěla bych si to zaplatit ze svého účtu, abych rodičům nemusela vysvětlovat, proč mám utraceno více, než obvykle atd. Nejsem si ale jistá, zda to jde zaplatit z jiného účtu, než se to jindy strhává. Konstantní symbol, částku apod. informace znám. Jen nevím, jestli mi ta platba projde bez problému, nebo zda to musí být zaplaceno ze stejného účtu. Jedná se o společnost O2.
Děkuji za rady.
Dobrý den, pokud umíte ovládat svůj internetbanking a zadat tam potřebné a správné údaje, tak O2 bude jedno, z jakého účtu jim platba přijde. Zdravím!
Děkuji za obě odpovědi. Jen bych se ještě chtěla zeptat. Internetbanking tak nějak snad ovládat umím, ale šlo by to zaplatit příkazem k úhradě? Vím, že mami v podobném případu vyplňovala v bance papír, kam vypsala ty potřebné údaje a hodila do boxu v bance, aby se to zaplatilo. Jde to, prosím, i v tomto případě? Děkuji.
muzete zaplatit prikazem z internet bankingu a nebo zajit do banky a zaplatit tam, nicmene je to dost krkolomne reseni a potrebujete obcanku a podpisovy vzor, a nebo muzete zajit primo do pobocky banky, kde ma svuj ucet O2 a vlozit ty penize na prepazce v hotovosti na jejich ucet bez reseni vaseho uctu
doplněno 01.03.15 23:50:IB je jednoduchy a temer stejny v kazde bance Ucet > Novy prikaz k uhrade > vyplnite cisla > potvrdit/podepsat > prijde SMS kod na vas telefon > opisete ho > znova potvrdit > hotovo
doplněno 01.03.15 23:53:nicmene mam pocit ze pokud se to plati bezne z jejich uctu, tak si pravdepodobne vsimnou, nebo jim prijde echo, ze castka neodesla cili stejne se to asi dozvi, ze jste si to zaplatila sama z jineho uctu
Rodiče se to stoprocentně dozvědí v tom případě, že by zadali strhávání částky ze svého účtu jako trvalou platbu. Mně se to jednou stalo právě s O2, kdy mi změnili tarif a z 450Kč, zvýšili na 512Kč. Já měla limit 500 a platba z banky neodešla. Objevilo se mi to v datum splatnosti na stránce, jako "neodeslaná platba". Pokud by neměli zadán trvalý příkaz a platili to "ručně" každý měsíc, tak by se to dozvědět neměli. Alespoň ne tímto způsobem.
Děkuji všem za odpovědi. Jen bych se ještě chtěla zeptat,jak to funguje s tím placením v bance, kde má účet O2. Zjistila jsem, že to má u UniCredit Bank. Takže, když dojdu na nějakou jejich pobočku a půjdu na přepážku, nebo k nějaké pracovnici a hotově zaplatím ty peníze aniž by měli číslo mého účtu? Děkuji za podrobnější info.
Dekuji za vsechny rady. Jen bych se jeste chtela zeptat, jak to funguje s tim placeni v bance, u ktere ma O2 ucet. Dle kodu banky jsem zjistila, ze by to melo byt u UniCredit Bank. To znamena, kdyz si najdu nejblizsi pobocku a zajdu do ni, tak tam nekde u prepazky nebo u nejake pracovnice/pracovniks zsplatim danou castku, aniz by po mne chteli cislo meho uctu? A co mam rict u te prepazky ze chci udelat? Budou chtit nejake udaje? Dekuji za podrobnejsi informace. Jeste jsem nic takoveho nedelala,tak si nejsem jista.
pokud je nastaven u O2 paušál a je to nastaveno jako trvalý příkaz, tak v tom bude zmatek ... myslím, že je lepší prostě přiznat, žes provolala víc- hlavu ti neutrhnou stejně na to přijdou ve výpisu, žes platila víc a ještě je "obešla". Lidi by si neměli lhát. Pak se důvěra ztrácí a je to zbytečné, kvůli pár korunám. prostě řekni já jsem to tento měsíc přetáhla, tak si to doplatím z kapesného a dej to rodičům a je to .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.