Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Refinacování / přepojištění

Od: athenaise* odpovědí: 3 změna:

Zdravím rádce, má někdo prosím zkušenosti? Mám hypo a bude to letos 5 let fixa, je možné, že budu refinancovat kvůli % ale slyšela jsem, že je lepší před refinancem taky přepojistit. Jen nevím jestli jsem tomu dobře rozumněla. Má s tím někdo prosím zkušenost? poraďte *nevi*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud myslíte pojištění životní - čím jste starší, tím dražší je životní pojištění, tj. není to výhodné! V praxi to znamená, že když máte hypo na milion, platila jste 1000 kč měsíčně na pojištění od svých 25ti let, pak při 30ti letech budete za stejné podmínky platit 1090,-Kč.

Největší skoky bývávaly kolem roků 35,40,45 - alespoň v sazebnících České pojišťovny před pár lety...

doplněno 08.02.15 13:12:

Jak bylo uvedeno - nerušit. Můžete se připojistit, můžete požádat o změny parametrů (pokud to pojišťovna umožňuje), ale rušit ne. Zasahují do toho další parametry a informace - odepisujete si životní pojištění z daní? Máte i spořící složku? ... Jak jsem ale psal - nové pojištění bude na osobu starší o 5 let s vyšším rizikem, tj. částka za pojištění bude v poměru k plnění dražší.

athenaise*
hodnocení

Tak začala jsem v 40ti letech. A 5ti letá fixace uplyne v červnu.

filip17*
hodnocení

0x

tak zrovna česká pojišťova patří mezi ty dražší a méně spolehlivé pojišťovny. Přepojistit se určitě není dobrý nápad, možná upravit parametry, pokud nemáte anuitně klesajíci částku na smrt, tak si ji lze upravit, tak aby odpovídála výši částce úveru.

Když jsem ještě pracoval ve finaních, tak jsem vždy refinancoval pouze úvěr a pojistku k tomu je vždy nachával, pokud ta pojistka odpovídala tomu co chctěl dotyčný, pak jsme se domluvili na úpravě, případně na zrušení a vytvoření nové. Ale každých 5 nebo 3 roky po fixaci dělat i nové rizikové pojištění, to je nesmysl, to je dobré tak akorat pro toho, kdo z toho má provizi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]