Ahoj. Mám problém, docela delší dobu a zatím jsem nepřišla na řešení. V září jsem nastoupila do druháku jako nová na střední na zdrávku a i na intr. Hned první den jsem se seznámila nejen s celou třídou, ale i s Ním. Líbil se mi na první pohled a zdálo se, že ani já mu nejsem lhostejná. Jenže v listopadu (na konci) mi vyznal... é... no, spíš mi řekl, že mě má moc rád. O pár dnů později (už předtím jsme občas šli ven, velmi zřídka si psali.) jsme šli ven a tak trochu si to vyříkali. Dostala jsem strach a intuice mi radila: sklapni a nech to na něm. Zopakoval mi to, co mi řekl, tj. že mě má strašně rád a podobný. Jediné, co jsem ze sebe vysoukala bylo, že ho mám ráda, ale že jsme spolu ve třídě a že by to neklapalo: přece jenom, co je v domě není pro mě. Ještě jsem dodala, že ho tím, když by jsme se rozešli, nechci ztratit. Ještě ten večer mi na facebooku napsal. Tak trochu se mi ulevilo, že se nezlobí, ale malá dušička ve mě byla. On začal něco, co by se dalo přirovnat k citovému vydírání a stíhání. Psal a píše mi, i když od listopadu uběhlo hodně času. Pořád chce jít ven a denně mi píše, jak mu chybím (nechci ani vidět, co by udělal, když bych byla nemocná. Bydlíme ve stejné vesnici), jak se těší až půjdeme ven a jinak. Skutečně ho mám ráda, ale nic víc. Pomalu už ho vidím všude i ve svých snech a mám strach. Prosím poraďte. Něco, jak ho slušně odmítnout aby mi dal pokoj, ale zase abychom nebyli na kordy. Děkuji za každý názor. Gabča Limča
Ahoj. Řekni mu to na rovinu - nezlob se, nechci s Tebou mít vztah. Ale proti kamarádství nic nemám. A také mu řekni, co Ti vadí, aby si uvědomil co dělá špatně a vyvaroval se toho.
Zdravím, teda nic proti, ale musíš ji ujasnit, co vlastně chceš. Chceš, aby ti dal pokoj člověk, co tě obtěžuje a ze kterého máš strach, anebo si to u něj nechceš rozházet?
Ve škole za ním středem přijdi a klidně řekni, že tě asi špatně pochopil a že je ti nepříjemné, jak ti každý den píše. Pak uvidíš, jestli toho nechá a budete se občas normálně bavit (normální kluk), anebo se smrtelně urazí (blbec).
Trochu se mi zdá, že na něj pomalu dostáváš alergii, hlavně z toho jeho chování, ale za to si můžeš sama tím, že ho pořád necháváš v naději, že Tě třeba jednou získá, když tě někam pozve, asi napíšeš, že nemůžeš, nebo nemáš čas a že nědy jindy.. atd. Možná Ti to i lichotí.. ... Ale dokud mu neřekneš narovinu, že nemáš a nebudeš mít zájem, že to není Tvůj typ, tak nepřestane. Zkus navrhnout, že až se budeš chtít, tak napíšeš sama - no a nenapíšeš, buď mu to dojde, nebo ne... Nebo bych navrhla něco ve smyslu, "omlouvám se, ale opravdu nemám zájem, zkusíme ti najít ideální přítelkyni spolu" - jako pomoc od kamarádky... Ale zase nevím jak moc se s ním kamarádíš, nebo ne.. Takhle jsem já osobně pomohla kámošovi a teď čekají druhé dítě a kamarád zůstal kamarádem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.