Nejste přihlášen/a.
Je nějaký zádrhel v tom, když z ciziny koupím levný šperk na Ebay.com a prodám to třeba na Aukru? S živnostenským listem samozřejmě. Udivuje mě, že skoro všude na ebayi píší, poštovné zdarma, opravdu to platí?
poštovné z Číny platí čínská vláda na podporu vývozu, takže z číny je doprava zpravidla zdarma a pokud není je to cenový chyták.
Nákup ze třetí země pro obchodní účely znamená, že zboží si musíš nechat proclít. Pokud ti ho celnice pustí bez cla máš povinnost ho doclít ono to zase tak snadný není, pokud to chceš dělat legálně.
Jde to, ale není to úplně jednoduché. Prodat 10 šperků lze i bez živnosťáku a daní. Ovšem živit se tím, to znamená stát se dovozcem bižuterie z Číny. To ale znamená platit nejen daně, ale i DPH a clo. Nakupovat na eBay je pak zbytečně drahé. Levnější je nákup ve velkém přímo od výrobce nebo od velkoobchodníka.
Já doplním, že kolegovi i mně pár "výhodných nákupů" nepřišlo - peníze jsme dostali zpět po cca 3 týdnech. Někdy to může být zajímavý způsob rychlé bezúročné půjčky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.