Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Americká státní vlajka - proč se skládá?

Od: barbakan* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny.

Mám takový dotaz. V amerických filmech,kde je scéna jak při státních pohřbech skládají státní vlajku do trojúhelníku. Má to něco symbolizovat? Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si myslím, že ne. Jinak postup máš tu:

vlajka-spojenych-statu.na/...

slonbonjohn*

Postup na té stránce je moc pěkně přeložen *smich*. Ale i přes to jsem se tam dozvěděl, že je to: Finální trojúhelník je tvar odvolávající se na podobu třírohých klobouků, populárních během Americké občanské války.

Tak hlavně že jsem si ten postup ještě četl :( Fakt jsem to přehlédl. Jinak je tam o ní opravdu spousta zajímavých informací.

slonbonjohn*

To tě asi rozhodil ten překlad. Jinak při hledání jsem narazil na stránku, která by mohla zajímat více lidí, a to o vlajce naší : vlastenci.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]