Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s řečí

Od: curry odpovědí: 3 změna:

Ahoj, už jsem z toho docela na prášky, není nic horšího, než když máte problém s obyčejným každodenním mluvením, banka, práce, s přáteli... Mám zkrátka problém s mluvením, zní to možná docela bídně a uboze, v tolika letech ( 21 ) ale je to tak. Někdy mám problém ze sebe dostat blbý pozdrav a požadavek u přepážky, nebo běžné vyměňování názorů s kamarádem, to slova mám třeba na jazyku, ale zaseknu se, mám problém to vyslovit, jako kdybych najednou neznal písmena a přitom je znám.. je to opravdu frustrující. Jako malý jsem chodil k logopedovi, moc to nepomohlo, všichni mi pořád říkali, mysli na to co chceš říct a hlavně pomalu, mám ověřené že tahle věc nepomáhá, nikdy to nefungovalo. Nemáte nějakou radu? nebo neznáte někoho s podobnout zkušeností? popř. jak se z toho dostat?

Díky, pěkný večer

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na vady řeči,třeba zadrhávání,atpod.pomáhá pravidelné cvičení správného dýchání a to při čtení nahlas,nebo zpěv.U těchto činností si vytvoříte bohatou slovní zásobu a za další i to dýchání.Souvisí to také s nízkým sebevědomím,takže i to trénovat.

lucie*
hodnocení

1x

Radu nemám jen chci říct,že s Vámi cítím.Jsem starší jak Vy a neumím písmeno ř.Trápí mě to odmalička a je to jen horší.Moje matka nás děti brala jako ,že nám nic není(i když jsem kašlala tak mě okřikla ať to nehraju...)takže chodit k logopedovi by byla ostuda,co by si řekli lidi a tak s bráchou ř neumíme a když se nám posmívají dospělí není to příjemné.

Psychicky pomáhá,že spousta lidí z veřejného života taky neumí mluvit.Takže na to nemyslet,to hodně pomáhá a mluvit doma nahlas(já si třeba povídám s kocourem a trénuju:))

plavest*
hodnocení

1x

Já myslím, že byste i dnes mohl začít chodit k logopedovi. Možná vám v dětství logoped nesedl, tak proč to nezkusit znova. A i logopedie je o tréninku - opakovat slova, těžká slova, sousloví, věty, rozvíjet souvislé vyjadřování.Logoped vám poradí nejlépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]