Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená na pevnině nebo na ostrovech

Od: zmatenka® odpovědí: 4 změna:

Před nadcházející dovolenkovou sezónou jsme se se známými dohadovali o rozdílech v pobytu na ostrově a pevnině. Konkrétně jsme měli na mysli Španělsko a Řecko a jejich ostrovy. Jde o pobytové zájezdy v hotelu u moře a výlety za poznáním půjčeným vozidlem. Chtěla bych vědět, jestli jsou cítit rozdíly v klimatu, čistotě moře, cenách za srovnatelné služby - a vůbec. Pokud byste měli možnost si vybrat, co byste volili, kam a proč?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zdravím, my už jezdíme pouze na řecké ostrovy,pevninu už máme prohlédnutou a ostrovy mají své kouzlo ;) korfu ale je už hodně prelidneno turisty, ale ostrov je to krásný. Lefkada má tu výhodu, že se na ní a z ní dá cestovat autem, je hodně blízko pevniny. Zakynthos je nádherný a je na něm mnoho starověkých památek a Kefalonie je také hezká, ale už o poznání dražší, jak jídlo tak služby.
Nevím přesně, do jakých končin se chystáte, nebo které ostrovy vás nejvíce lákají. Kyklady jsou také velmi poutavé, ale procestovat je je dost nákladné - přesto doporučuji Santorini. Na Lesbosu bývá málo turistů, je tam skvělé jídlo a je to levný ostrov. Rhodos a Kréta jsou ostrovy poměrně proflakle a nacpane turisty, ale také jsou hezké.
hodnocení

Denny, omlouvám se za prodlení, ale skosila mně nemoc a k PC jsem se dostala až dnes. Stihla jsem jen ocenit, ale ne odpovědět. Tvoje odpověď mi dost pomohla, díky ní přemýšlíme nad Lefkadou. Uvidíme, zatím se těším u fotek na netu :). Děkuji, Zmatenka.

hodnocení

0x

Letos chceme jet potřetí na Korfu. Naposledy. Ne že by se nám tam nelíbilo, opak je pravdou, ale myslím, že by člověk měl poznat i něco jiného.

Korfu: pěkné pláže, nejvyšší hora - Pantokrator s krásným rozhledem po okolí, Kanál lásky v Sidari, letohrádek císařovny Sisi, hlavní město Kerkyra s přístavem, starou pevností i romantickými uličkami starého města. Čisté moře, vynikající jídla, výlety lodí.

Korfu je znám jako "zelený ostrov", díky velikému množství vegetace. Moře je krásně čisté, nikdy jsem nezažila, že by připluly kopce mořské trávy spolu s kelímky a igelitovými sáčky, jako tomu bylo třeba v Itálii.

Byli jsme tam pokaždé moc spokojeni. Takže letos asi naposledy a pak poznat zase něco jiného, pokud peněženka a tělesná schránka dovolí. Jaga.

Pro zajímavost: přečtěte si knihy Češky Pavly Smetanové, která se na Korfu provdala za řeckého lékaře. Žije zde od roku 1998. Líčí život na ostrově s úžasným nadhledem a vtipem. Až dočtete, určitě budete mít chuť se tam sami podívat. Pro zajímavost a abyste nemuseli dlouho hledat:

Pod cypřišem se sklenkou ouza

Příběhy z olivového ostrova

Korfu bez průvodce.

Knihy jsou humorně, vesele podány, líčí se v nich tamější zvyky a chování lidí. Víte třeba, že když řeknete v Řecku slovo KOLO, všichni se od vás odvrátí a dělají, jako by neslyšeli? Ono to totiž znamená jadrné české slovo PR*EL.*haha*

hodnocení

Babuško, díky za reakci. Na Korfu jsme byli v roce 1999 a i když se nám tam líbilo, přeci jen - fakt by člověk měl asi poznávat i jiné destinace. Já jsem moc toužila se na Korfu podívat už od roku (asi) 1986, kdy se mi do rukou dostala knížka Geralda Durrella O mé rodině a jiné zvířeně. Ta mně hodně ovlivnila ve výběru mé vlastně první zahraniční dovolené. Korfu jsem si zamilovala už jen díky ní. Půjčili jsme si motorku a navštívili jsme tam i dům, kde Durrell bydlel (Kalami). Ostrov jsme si projeli křížem krážem, nádhera a historie na každém kroku. V tom s vámi musím souhlasit. Mně ale šlo spíš o srovnání pevniny a ostrovů. Co je na ostrovech oproti pevnině tak lákavého a nebo naopak. Je fakt, že záleží na tom, co kdo od dovolené očekává. Mně by rozhodně nelákalo celou dovolenou ležet na pláži nebo u bazénu, ale mou polovičku by zase nelákalo sedět v autobuse a organizovaně poznávat širé kraje. Takže asi kompromis - nejprve si něco o tom místě nastudovat, poznat teoreticky a pak si půjčit vozidlo, nebýt na nikom závislý a jet, prohlédnout, vykoupat se, ochutnat a zase se vrátit do pohodlí hotelu... Jen kdyby se dalo všude domluvit česky :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]