Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda a zápočet do důchodu

Od: troakaca odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Potřebuji vědět jestliže jsem evidována na ÚP ale nepobírám podporu,mám částečný invalidní důchod II.stupně a mám nabídku brigády dohodou,započte se mi odpracovaná doba do stařeckého důchodu?

Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

2x

Podle mě bude záležet na tom jestli se z brigády budou odvádět daně/sociální.

hodnocení

2x
Brigada na jakou smlouvu? Dohoda o provedeni prace nebo dohoda o pracovni činnosti? Pracovni poměr to asi nebude. Ano,z dohod se odvadi na duchodove pojištění od urcitych částek odměny. DPP a DPC mají rozdilne podmínky. Upresnete

iz*
hodnocení

2x

V době evidence na ÚP můžete vykonávat pouze tzv. nekolidující zaměstnání, tj. zaměstnání, které Vám nebude bránit v hledání nového místa ani v poskytování součinnosti úřadu práce a s odměnou do 4.600 Kč měsíčně.

Doba "brigády" se započte do odpracovaných let (pro nárok na starobní důchod), pokud se ze zaměstnání bude odvádět sociální pojištění. V případě dohody by tedy muselo jít o DPČ (dohodu o pracovní činnosti) s odměnou od 2.500 do 4.600 Kč měsíčně.

V případě DPP (dohody o provedení práce), se doba nezapočte, protože z DPP se sociální pojištění odvádí až z odměny 10.001 Kč měsíčně.

hodnocení

0x
Zcela jistě ne.Zaměstnavatelé si vlastně tím šetří své peníze.Za Vás nic platit nemusí...Oni mají rádi brigádníky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]