Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počet léků na recept

Od: zavinac® odpovědí: 12 změna:

jaký nejvyšší počet stejných léků může napsat doktor,,,,duo,trio ,i čtvery? pište pouze znalí tohoto téma díky

doplněno 02.02.15 17:56:

díky,,,,ale myslela jsem to jinak...třeba si jdu do lékárny pro určité prášky a on mi napíše buď jednu krabičku,nebo i více..MYSL9M stejných léků

třeba prášky na srdce,,mi napíše duo //,,,,nebo trio,,čili buď ve nebo více balení,mne zajímá kolik jestli může napsat i čtvery na jeden recept.Nebo mi píše 2 i 3 na jeden recept,,jaký je nejvyšší počet .

doplněno 02.02.15 18:01:

Pardon,,,čili 3krabičky na 3 měsíce.A na druhý recept stejné léky to nejde?Ale nemyslím opakovaný recept.Jedná se mi o to,že léky budou hrazeny půlkou od 60let a děti.Tak bych chtěla si jich napsat více,jedná se o doktora Maxe

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na jeden recept lze napsat nejvýše 2 různé léky.

Léky lékař napíše na dobu 3 měsíců /nejvýš/.

Na dobu delší může lékař napsat tzv. opakovací recept. Je na 2 období, tedy na 2 x 3 měsíce. Pokud si tu 1. část léků vyzvednete, lékař Vám na receptu potvrdí, že léky byly odebrány. Následně Vám recept vrátí, Vy si ho uschováte a poté můžete jít s tímto receptem ještě jednou, pro tu druhou část. Jaga.

lidus*

U nás to funguje stejně.

hodnocení

2x

Diabetolog mi některé píše 3 balení=3měsíce a jiné ve 2 baleních=opět na 3 měsíce od kontroly do kontroly! Nefrolog mi píše vše po třech baleních na 4 měsíce!

Jinak víc než 3 balení jsem zatím ještě neviděl,tak bych asi řekl že max jsou tři . A na jeden RP jen dvě položky

cituska*
hodnocení

2x

Jelikož chodím na kontrolu za čtyři měsíce a lék užívám dvakrát denně, tak mi Dr. napíše pět balení .Je to bez problému i v lékárně.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Mám kontrolu cca po půl roce. Běžně dostávám 5 balení. Lékař říká, že smí napsat léky na 3 měsíce, takže mezi kontrolami musím ještě pro recepis. Na RP jsou obvykle dva různé léky. Víc by jich tam asi tiskárna nenacpala.

hodnocení

Ano,,,on tam dár razítko a napíše kolik krabiček ,,řeba napíše duo a také píší II duo podle toho kolik jich chcete napsat.Mne se zeptá kolik jich chci.Ale nevím,kolik je maximum.

webbiecz*
hodnocení

0x

Je to tak jak už tu bylo uvedeno. Víc vám jich lékař nenapíše.

Kromě toho - je možné, že tu slevu 50% nezískáte ani tak, není to u všech léků.

hodnocení

Ale jak půjdu ještě k jinému tak bez problému ,,,

vlazy*
hodnocení

0x

Podle mých zkušenosti doktoří píšou léky většinou pouze maximálně na 3 měsíce, ale jsou i takoví kteří jich napíšou i více na delší dobu, pokud je někdo potřebuje. Nemohu to potvrdit, ale možná někteří doktoři mají nějaké limity kolik léků můžou lidém napsat za měsíc a pokud se tomu limitu přibližují tak některé lidi omezí tím, že jim napíšou menší množství léků aby ten limit nepřekročili. Mám také dojem, že někteří hlavně soukromí doktoři píšou méně léků aby lidí chodili k ním pro nové recepty častěji a oni tak na tom vydělali od pojišťoven více za více vypsaných receptů. Také to množství léků asi nejde počítát na balení (krabičky), protože asi většinou stejné léky jsou v různě velkých baleních a to co je třeba ve třech menších baleních může být i v jednom větším. Vždy záleží na tom aby odpovídalo množství tablet a ne množství balení. V lékárně pak vydají to balení které mají zrovná k dispozici nebo které uznají za vhodnější.

babajaga: Kdysi mi doktorka na diabetologií také psala opakovací recepty na léky, ale nikdy jsem po vybrání 1. částí léků nemusel k ní chodit aby mi to potvrdila. To mi na receptu potvrdili vždy v lékárně. Často se mi ale stávalo, že mi v lékárnách nabízeli vybrání léků z opakovacího receptu najednou abych do lékárny už nemusel po čase chodit znova.

Vlazy: omlouvám se, myslela jsem to dobře, ale napsala špatně. Nemyslela jsem, že to potvrdí lékař, ten s tím přece nemá už nic polečného. Myslela jsem lékárníka. Aby bylo zřejmé, že ta první část už je odebraná. K doktorovi s tím, samozřejmě nechodím. Lékárník dá na recept štemplík´a je hotovo.

Občas si také vyberu obojí najednou, na co na to myslet, ještě bych ten recept mohla někam založit, to já dovedu! *ee*

Jinak tazatelku zajímá,kolik balení léků lze napsat na jeden recept. Babička užívá KETILEPT. Býval balený po 60 kusech. Najednou mi pro ni lékárník dává 12 krabiček. Divila jsem se, proč tolik. A ejhle, už není balený po 60, ale jen po 30 tabletkách. Tak jsem dostala dvojnásobek.

Takže běžně napíše třeba 3 balení,ale když je změna v balení,může klidně napsat 6. To je různé. Jaga.

vlazy*

babajaga: Omlouvat se nemusíš. Není ani příliš za co. Bylo mi jasne, že se asi jedná o omyl, ale chtěl jsem na to upozornit. Nevím ale předpokládám, že ani tak nejde o to kolik balení léků jde napsat na jeden recept, ale spíše jaké množství, protože to co je v několika malých krabičkách může být třeba i ve stejném množství v jedné větší. Já si myslím, že možná ne každý lékař může napsat na jeden recept stejné množství léků a možná to také bude záležet o jaký konkrétní lék se jedná.

zavinac: "Jedná se mi o to,že léky budou hrazeny půlkou od 60let a děti.Tak bych chtěla si jich napsat více,jedná se o doktora Maxe" To příliš nechápů o co ti konkrétně jde. O tu slevu 50% z doplatku za léky v lékárnách Dr.Max, pokud na ní máš nárok přece nepříjdeš a to i když ti jich lékař napíše méně a pak někdy pozdějí třeba zase další množství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]