Nejste přihlášen/a.
Tento týden v pátek jdu k zubařce a nevím jestli se mám najíst. Poslední roky když chodívám k zubařce tak nejím aby mě to u ní nenatahovalo jak mě bude ošetřovat. Mám totiž dávivý reflex. Stejně mě to u ní někdy natahuje a to i přesto že si beru prášky než jdu k ní. Dříve když jsem chodil na základní školu a chodíval jsem k zubařce tak mě to u ní tak nenatahovalo jak poslední roky. A dříve než jsem šel k zubařce tak jsem se najedl.
Proto bych jsem se chtěl zeptat co by bylo pro mě lepší. Jestli se mám najíst než půjdu k zubařce a nebo raději ne.
Já tedy jím, protože ze strachu mi pracuje metabolismus a když pak ještě nemůžu nějakou dobu kousat (nehledě na to, že se mi i jinak jí špatně, protože mi dává koňské dávky anestetik), tak bych hlady umřela.
Ten dávivý reflex mám také, ale překvapuje mě, že Vám doktorka neřekla, jak na to. Stačí dýchat nosem! Jen nesmí ani trošku vzduchu uniknout ústy, jinak se to celé pokaká a můžete začít znova. Někdy to chce trénink, není to úplně samo sebou naučit se dýchat nosem při do široka otevřené puse. Já trénuju v poslední době dost, měsíc jsem měla kašel, který doléčuji dodnes, jak je z toho žaludek podrážděný, tak si bez tohoto dýchání ani nevyčistím zuby. Zvláště po ránu to stojí za to, párkrát už jsem také odešla z domu bez vyčistěných stoliček, protože se mi zvedl žaludek jen jsem přiblížila kartáček k puse
Osobně bych vám doporučil nejíst. Nevím, jestli to bude lepší pro vás, ale pro doktorku určitě
Záleží na kterou hodinu jste objednán. Jít úplně hladový bych zase já nedoporučovala. Najíst se tak dvě hodiny předem, jenom lehké jídlo. Třeba výše uvedený čaj - ovocný, zelený, černý - a chleba lehce potřený máslem, dobře rozkousat. Pokud jdete na ošetření ráno, tak i přes vyčištění zubů a když se nenasnídáte, může u někoho zůstat nevábný ranní dech. To na kvalitní práci zubaře nepřidá, když mu člověk vydechuje do obličeje.
Dříve se po výkonu /plomba/ nesmělo dvě hodiny jíst. Takže když se dlouho nenajíte a nevíme, jaký výkon bude prováděn, tak abyste potom nehladověl, záleží co vydržíte bez jídla.
Nezapomeňte si ráno oškrábat jazyk lžičkou, nebo specielní škrabkou, jazyk pak vypadá lépe. Možná, že pravidelným, pomalým a postupným tréninkem v ústní dutině dokážete s dávicím reflexem pracovat, otužovat hmatové buňky v ústech a tím ho eliminovat.
Lehce najíst by nemělo vadit,pokuď ale nemáte slabý,,dávivý reflex,, když se vám někdo ,,hrabe,, v ústech,protože jestli vám zubařka najde kaz a bude vrtat a dávat novou plombu,tak pak by jste neměl 1-2 hod. kousat,aby vám plomba třeba nevypadla.
Když to musí být, nedá se nic dělat a tím, že budu hladová, to nepředělám.
Mám na paměti, že 2 hodiny po zákroku u zubařky se nejí. A tak si raději dám předem, když vím, že budu následně mít půst.
Ne samozřejmě třeba topinky s česnekem, ale ohřátý páreček a rohlík mi připraví před návštěvou zubařky obstojnou náladu. Nedávno mi zubařka povídala, že by jí nevadil česnek ani cibule, že ona jí obojí, ale že jí vadí kuřáci s nevymytou hubou či zápach požitého alkoholu.
Tak pokud nemá někdo velký strach ze zákroku, či ho zásah v ústech neprovokuje ke zvracení, ať si klidně dá.
Minulý týden jsem byla v 7,30 na odběru krve. Nalačno. A pak hned k zubaři, najíst se mezi tím nebyl čas. Ach, jaký já měla hlad. I když jsem neměla jíst, zašla jsem si do bufetu a opatrně vysrkala aspoň vývar.
Prostě s plným žaludkem /kdo si na to troufne/ se hned i ten zubař zdá lépe zvládnutelný. Jaga.
Záleží na tom, za jakým účelem k zubaři jdeš. Pokud jen na preventivku s tím, že pokud by se něco našlo, domluvíte si nový termín, tak není úplně nutné se najíst. Zejména pokud máš ty problémy, o kterých píšeš.
Pokud se ale chystáš k zubaři kvůli nějakému zákroku, při kterém se bude dávat lokální anestezie, je dobré se najíst, vhodné je nějaké lehčí jídlo. Je to kvůli té anestezii. Čím víc anestetika se použije, tím větší je potřeba být najedený, abys eliminoval případné problémy. Pokud nejsi schopen se najíst, tak aspoň ten sladký čaj, o kterém už tu někdo psal. Každopádně bych to ale zubaři oznámila předem, aby s tím případně počítal.
Pokud jdete k zubaři na zákrok, kde očekáváte lokální anestezii, tak je lepší se najíst, jinak se vám může udělat mdlo, když se anestesie dostane do krve. Pokud víte, že byste zvracel, je lepší samozřejmě moc nejíst. Když jsem zubaři řekl, že jsem nalačno, tak chtěl skoro trhání osmičky odložit, pak jsem ho ukecal, že se cítím dobře. Nic mi nebylo, ale zubaři asi vědí, proč to říkají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.