Nejste přihlášen/a.
0x
Dobrý den, rozumím tomu tak, že při dělbě dědictví došlo k dohodě a Vy jste jediná dědička oné pohledávky (jinak by se zřejmě psalo o Vašem podílu na pohledávce).
Vaše rozhodnutí je dáno body 1) až 3). Patrně si necháte peníze převést na svůj stávající účet a ten účet po zemřelém potom zrušíte. Zdravím!
P.S. Pokud jste se při dělení dědictví dohodli jinak, tak třeba Vy převezmete peníze a ty další účastníky děd. řízení z nich vyplatíte (jejich podíl). Ale, to musíte vědět Vy, Jak zní dohoda.
doplněno 01.02.15 21:05:Jen Vy víte, kolik bylo účastníků děd. řízení, jaká byla dohoda a co je uvedeno v tom písemném vyhotovení, které máte k dispozici. A podle toho se zařídíte, budete kontaktovat ostatní dědice nebo se zeptáte toho notáře. který vše vyřizoval. Ale, zdá se, že je Vám nabídnuta k převodu už jen částka. které odpovídá Vašemu děd. podílu a ostatní dostali stejnou nabídku také. Což si zas můžete u nich ověřit dotazem.
doplněno 02.02.15 15:59:Pokud znáte celkovou výši pohledávky a počet účastníků děd. řízení, kteří dědili rovným dílem, tak si lehce spočítáte, kolik má činit Váš podíl a jaká částka má být převedena Vám.
Účet se (asi) zruší až po jeho vyčerpání (až si své podíly převedou i ostatní).
doplněno 02.02.15 16:06:Zajímavé je, že na nemovitosti je dohoda a na hotovosti není. Mělo to být jednoznačně uvedeno.
Takto zvítězí asi rychlejší nebo se normálně dohodnete na dělbě dle počtu účastníků děd. řízení a každý si nechá svůj podíl. Více již k tomu nemám - nevidím na tom nic složitého (chce to dohodu, domluvu a slušnost).
U notáře jsme se dohodli, že budeme dědit stejným dílem a nikde neni psané,že budu vybírat peníze já, tak proto je mi to divné.
Zajděte na pobočku banky
a dohodněte se tam přímo s nimi.
–––– Poznámka: Údaje o bance bylo zbytečné znečitelňovat, pokud jste ponechala další údaje, které ji prozrazují ...
Já bych zkusila admina požádat o smazání obrázku.
Jaké údaje máte na mysli a kterou banku prozrazují? Já tedy z toho žádnou banku nepoznám
Ona ta banka stejně neni nijak důležitá. ![]()
V dědictví se jednalo o nemovitost,kterou jsme zdědili a domluvili jsme se co dál. Pak jsou peníze na účtu, kde neni nikde uveden způsob převodu. To znamená, že nikdo neví jak a kdo je vybere . Když si nechám převést peníze na můj účet,tak stejně nemohu zděděný účet zrušit,protože je dědiců víc. ![]()
Mě nejde o částku,ale jak zrušit účet, protože jak je psáno v rozhodnutí od notáře ,je možné , že někdo z dědiců může mít o zděděný účet zájem.
Takže si odpovím sama, prostě všechny dědice obvolám a domluvíme se. Doufám,že mi pak neřeknou, že to chtěli jinak ![]()
Dobrý den, myslím, že si nemusíte odpovídat sama - psal jsem Vám to jasně (o té dohodě).
Kde je vůle, tak je i řešení. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.