Nejste přihlášen/a.
Dobrý den měl bych dotaz,mam nárok na doplacení životního miminima od městkého uřadu kdy ž mam častečný duchod 2900kč
částečný důchod...a pak co? práce nebo nic? životní minimum se počítá zcelkového příjmu...a částečný důchod asi nebude jediný příjem...
Nárok určitě máte , pak máte nárok i na další socialní dávky , (např bydlení ,atd ) přesnou info dostanete na OSSZ ,
OSSZ vyplácí důchody a nemocenskou. Sociální dávky se vyřizují na úřadě práce.
(což je dobře, protože tento úřad zároveň nabízí i práci, kterážto by měla být hlavním zdrojem příjmů, sakrapes)
Nechci zaškrtnout ,,špatná odpověď", protože např na ÚP ( městečko na severu Moravy)vám žádnou práci nenabídnou. To, co mají na webu je buď obsazené nebo je to MLM. Mám kolem sebe stovky lidí, co hledají práci. Já sama jsem hledala zaměstnance a přišly mi desítky nabídek, spousta lidí přišla osobně. I úřednice vám na úřadě při povinné návštěvě oznámí, že vám žádnou práci nemůže nabídnout, pokud si ji nenajdete sám, tak máte smůlu.
S tristním stavem nezaměstnanosti souhlasím. A mám s tím i své bohaté zkušenosti, které už si nechci zopakovat. (Má předposlední zkušenost na ukázku, že převis nabídky práce znám: přihlášených cca 200, pozvali nás cca 50 na test, postoupili jsme tři, dostala to pochopitelně ta, co už přesně na stejném fleku už dělala jinde).
Jen mi přijde správné, že sociální dávky vyplácí pracák, který může nabídnout (když má co, pochopitelně) tomu, kdo tam přijde s nataženou dlaní, práci. Jsou mraky lidí, kteří práci nemohou sehnat. Ale jsou bohužel i mraky těch, kterým vůbec nevadí, že na jejich živobytí vydělávají jiní.
Pokuď bydlíte sám,ve svém bytě,jistě by jste měl dostat příspěvek na bydlení,ale není mi jasné,jak ze 2900,- zaplatíte bydlení,služby,stravu..atd., atd.,..asi nám tu neříkáte tak úplnou pravdu,to by jste musel být opravdu kouzelník.Ano,na Severní Moravě je opravdu problém práci najít,tak pokuď jste sám,tak by pro vás neměl být až takový problém dojíždět za prací i jinam.Jinak jak už zde bylo zmíněno,pokuď nebudete pracovat,budou vám chybět ,,roky do starobního důchodu,, Držím palce.
Máte možná nějakou chybu ve výpočtu invalidního důchodu. Základní výměra pro všechny typy přiznaných důchodů je od letošního roku 2015 2400 Kč. A nejnižší možná procentní výměra je u všech invalidních důchodů 770 korun. Takže důchod by měl být 3170 Kč. Zeptejte se na to na nějaké ČSSZ.
doplněno 02.02.15 11:20:Máte nárok na doplatek o co byl důchod špatně spočítán, tak se podívejte do svých papírů od ČSSZ, jestli jste něco Vy špatně nepřečetl. Nestrhávají Vám něco, nebo platíte i poště malý poplatek za doručení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.