Nejste přihlášen/a.
Pěkný pozdní večer. Nemůžu spát a tak píšu sem.
Řesili jsme s pritelkyní uz od listopadu ze pojedem v únoru lyžovat. Jsme spolu teprve od konce září a tohle mela byt nase prvni spolecna dovolena. Jenže od zacatku byl problem kdy jet. Oba jsme v poslednim rocniku VŠ, pise se diplomka, dělaji se zkousky a na zacatku ledna vyplynul tento týden jako nejlepší. Tedy- přitelkyne mela v patek vecer, tedy večer pred odjezdem, sraz s kamarádkou ze střední, která prijela do Čech po 2 letech pobytu v USA. Říkal jsem že lyžováni posuneme, ale ona že ji az tak moc videt zase nemusi a ze klidne muzeme jet i pres ten patek, ze ve ctvrtek dodela posledni zkousku tak to hned oslavit.
Volny termin byl az od soboty takze se nakonec s kamarádkou na páteční večer dohodli no a domů dorazila nakonec až v sobotu ve 4 ráno podle toho co mi řekla. V 8 se vyjelo, takže si dokazete predstavit jeji naladu. Ospala, odpoledne jsme ani nevylezli na svah a po večeři lehl do postele, chvíli jsme se mazlili a pak mi rekla ze je unavena a musi se na zitrek vyspat.
Takže takhle dopadl první den naší dovolene. Chapu ze kamaradku dlouho nevidela, ja presne neco takoveho cekal, že se to s kamararkou protahne, ale ne, ona prý že to lyžovani od soboty bude ok. Mě tohle prijde jako uplne ztraceny den a večer. Konecne mame moznost byt spolu delsi dobu a ona hned prvni den a noc je absolutne mrtva a usina. Mrzí mě to a trápí, protože jsem se těšil že si kromě lyžování užijeme i pěkný večer, když konecne je moznost byt spolu, protoze jinak vzhledem k tomu ze ona bydlí u rodičů v garsonce a já na koleji spolu po večerech moc nebýváme.
Jistě, ještě zbývá 5 nocí a 6 dnů, kdy budeme spolu normálně fungovat, teda doufam ze do rana se z toho vyspí. Ale i tak mě to mrzí, pochopil bych kdyby slo o blbou schuzku ze se odlozi. Ale tvrdila ze ta kamaradka tak dulezita neni ze radsi ty hory no a nakonec v podstate kamaradka zvitezila a prvni den hor skoncil pekne blbe.
Mozna to vypadá ze me stve ze vecer nic nebylo, to zase ne, vynaharadit si to muzeme treba zitra, ale vadi mi ten jeji pristup, ztraceny den o kterem jsem tusil ze bude ztraceny a vedimi tohi ze ani ona sama si preci dnesek nemohla uzit...
Podle jednoho zabitého dne bych nehodnotila. Občas se stane, že člověk míní, ale pak zasáhne nějaká "vyšší moc" a všechno je najednou jinak.
Radila bych Vám teď za chvíli posnídat a vyrazit na běžkách do přírody. Vyčistíte si hlavu od všelijakých hloupých myšlenek. Ona ať se vyspí. Nechte jí tam třeba zprávu, aby neměla strach, kde jste, ale hlavně, aby to od Vás nevyznělo ironicky.
Vrátíte se na oběd, ona už bude fit. Odpoledne už budete lyžovat spolu no a ten večer bude už jistě podle Vašich představ.
Nelámejte nad ní hned hůl. Nevěrná Vám nebyla a že se zdržela s kamarádkou? Znáte snad nějakou ženskou, která by se někde "nechytila za jazyk"?
Vám se to nikdy nestalo? Opravdu jste vždycky všechno dodržel, nikdy se nezpozdil, nikdy si nedal o skleničku víc? Jste ještě mladý,počkejte, až budete bilancovat za takových 40 let. Budete se divit, co všechno jste za život zvoral! Co jste měl udělat jinak.
Chápu, že si dnešní den plně neužijete Vy ani ona, ale nebuďte zase až takový perfekcionista. Večer už bude lepší a ty další dny a večery už nebudou mít žádnou chybu. Když nejde o život, jde o... Jaga.
Vždyť vám vše krásně vychází, to jsou jen malinké detaily, kterí podle tvého plánu nevyšly. Měl jsi to příliš naplánované. Představ si, že byste neudělali zkoušky a teď se místo milování museli učit.To, co prožíváš je normální život, který není podle pravítka. Musíš být trošku tolerantnější. příště se přihodí malé faux paux tobě. Přeji krásnou dovolenou a závidím.
Co vám na to napsat? Protože jste si jaksi v noci po sexuální stránce příliš neužil, tak jste zklamaný. Píšete v půl třetí nad ránem, zřejmě totálně zničený z přemíry sexuálního apetitu, který nebyl vybit. Ale no tak, v životě se stávají opravdu horší věci, než že vám přítelkyně usnula únavou. Nic za tím nehledejte. Studium vysoké školy je náročné pro vás oba, příště třeba nebudete mít náladu vy a zklamaná bude naopak vaše přítelkyně. Kdybyste toto začal nějak řešit, tak se nakonec tak rozhádáte, že si zkazíte i zbytek pobytu. Ve vztahu se stávají opravdu horší věci než ta vaše.
Tak neříkám že bych se nikdy nikde nezdržel, ani že se mi to už nestalo. Ale také jsme mohli jet až o den později aby se vyspala. V podstate jsem dopředu tušil jak to dopadne když někoho po letech potkáte a navrhoval řešení. Chápu že se setkají dvě kmararádky protáhne se to. Naprosto uznávám že se tohle stát může kor když se dlouho nevidíte. Ale na druhou stranu- kamarádka zůstává v čechách a už se do USA nevrací, tak se zase mohou setkat jindy a pak nechápu že si aspoň trochu nehlídala čas. Respektive když je to tak dobrá kamarádka tak proč ji sama nenavrhla že by se mohli videt jindy kdyz ma druhy den ty hory a uz je pozde. Ja vim, resim coby kdyby a blbosti. Ale tohle se mi přesně děje v hlave i kdyz vim ze je to iracionalni, nesmyslne a zbytecne se tim zabÿvat. Ale prostě ty myšlenky nemoho zastavit ani uhlídat.
Vím že tohle zni divně celé, ale já mam holt tamovoihle povahu, že když se něco naplanuje a pak to nevyjde tak z toho propadam takové trochu depresi, kdy nemohu poradne spat a premyslim, proč se to stalo, kde je chyba, proč to ten člověk udelal, jestli jsem tomu mohl nějak zabranit. Problem je ze jsem neprisel zatim na to jak se tohohle problemu zbavit. Nejsem schopen si tu hlavu nijak vyčistit, ani procházkou ani nějakou aktivitou. Jakmile totiž skončím je problem zpet. Vim ze tohle normalni asi neni, ono až se přitelkyne vzbudi a bude veselá tak to na 99,9% přejde, ale prostě stále to jednou za cas v te hlave probleskne a aja budu zase a znova premyslet kde byla chyba.
..."že si kromě lyžování užijeme i pěkný večer"... Podle mě je problém hlavně v tomhle. Vy jste se těšil a nic nebylo, a to chlapi většinou nedokážou skousnout (mladí už vůbec ne). Taky jsem ten typ, který má rád věci naplánované, a když se něco vymkne, rozhodí mě to. Ale za ty roky už jsem se naučila to házet za hlavu, protože jinak by mě to už dávno zabilo. Život si jde svou cestou a na naše plány kašle (znáte to hezké přísloví Když si člověk dělá plány, Bůh se směje?) Až zjistíte, že změna plánu je spíš pravidlo, než výjimka, a naučíte se s tím počítat, bude Váš život snadnější a deprese z rozhození menší. A přítelkyni nemučte nesmyslnými výčitkami, proč se vůbec zabýváte tím, že mohla celou schůzku s kamarádkou zorganizovat jinak a jindy? Myslíte, že když Vy byste to udělal jinak, že tak je to nejlepší? Nechte ji dělat věci po jejím, to je ve vztahu velmi důležité. Třeba ji nepustila domů kámoška, dlouho se neviděly... i mně se stane, že doma řeknu, že přijdu za 2 hodiny (na pokec u kafe ažaž), a po 3 hodinách ještě sedíme a řešíme děti, manžele, rodiče... pro ženy je to životní nutnost.
Ať se zbytek dovolené vydaří, ale učte se toleranci.
Ano, je to také jedna zvěci co prostě nevyšla, ale jak říkám rozhodně ne ta hlavni. Ale když vyzvednete slečnu doma, celou cestu poklimbává a je ticho, dorazíte na hotel, kde je domluven dřívější přijezd nez klasicky v 16 aby se stihlo ještě odpoledne lyžovat a ona se tam prochází jako duch, celý den pomlklá, není s ní zábava a po večeři v 7 hurá spát. Samozřejmě ten výlet i něco stál a nějak na to člověk musel vydělat, no a teď to zase bude znít že mi jde jen o peníze.. Ne ale je to dalsi vec co samozrejme zamrzi.
Chápu že se něco někdy protáhne, ale neříkejte mi, že byste se před dovolenou neuhlídali a vysedávali někde do 4 ráno? No ale teď už je to jedno. Vyražime na svah, začal dalsi den a doufam že dopadne celkove lip nez vcerejsek. Aspon u snidane s ni bylo uz normalne do reci
Tak teď už snad bude průběh dovolené OK a nepovedený večer Vám slečna vynahradí... vzpomínám si, jak jsme se jednou chystali na dovolenou a večer před odjezdem mě chytly strašné bolesti - akutní zánět žaludku. Všechno sbalené, zaplacené, ráno jsme měli vyjíždět. Nevěděla jsem, jestli nebudu muset třeba do nemocnice, už jsem pro jistotu sundala prstýnky a kdybych měla protézu, vyndala bych ji... Nakonec jsme jeli, ale jak jsem se ještě asi 3 dny cítila, žužlajíc jen suché rohlíky (zaplacená plná penze) a ploužíc se v předklonu, nemusím popisovat. Takovéhle příhody v životě Vás naučí neželet jednoho ztraceného večera.
Já bych skoro řekla, že ten příspěvek napsala ženská ) U chlapa bych čekla spíš trochu víc nadhled.
Tak ji nech vyspat a jdi si zalyžovat. Když tě bude mít za prdelí, tak si stejně neodpočine a jen na sebe budete protivní. Ty budeš protivný, že nelyžujete, ona bude protivná, protože je unavená a protože ty jsi protivnej. No a pozvolna si tím zkazíte celý týden, což předpokládám nechcete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.