Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstup do aktivní zálohy ČR

Od: martina* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Včera jsem se dočetla o moznosti vstoupit do aktivní zálohy.
Hledala jsem více informací ohledně vstupu a kritériích.
Dostala jsem se ke vstupní zdravotní prohlídce. Kde všechno krachlo, alespoň ppodle textu.
Jde o to ze, nosím dioptrické brýle na dálku.
Na horším oku mám 4,5 dioptri, s tupozrakostí.
Jaké stim máte zkušenosti? Mam nějakou šanci dostat se do AZ?
Přeci jen se nechci hlásit k profikum. A také vím ze se obraz sbíhá z obou očí.
Co myslíte, přeci jen mi přijde divné proč se nemohu postavit za svou zem. Jen kvůli tomu ze musím mít brýle... :-/

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A vy jste Martino byla odvedena ,narukovala a prodělala základní vojenský výcvik?

Tak zpět,toto asi není podmínkou viz odkaz , co vše je třeba a musí se splňovat : acr.army.cz/...

Vzhledem k brýlím Vám odsud nikdo neřekne jak toto vyhodnotí lékař! Osobně jsem celou dobu aktivní služby v ČSLA a posléze v AČR sloužil na fukncích,které jsem díky zdravotnímu stavu neměl vykonávat a protože jsem tam byl nějaký pátek a dosáhl hodnost kapitán,nemám k tomuto žádnou potřebu se nějak ještě angažovat,jedině zjištění zda-li mi těch 18 roků přiblíží odchod do důchodu.

doplněno 31.01.15 19:42:

Ještě malé doplnění,nevím jaká je Vaše oční vada velká nejsem lékař ,ale jen tak pro Vaše info.V době své aktivní služby jsem měl několik kolegů s brýlemi,a nebyl problém ani v OM (ochranná plynová maska)-tito měli zornice dioptrické, bay normálně i v případě potřeby se chránit dobře viděli.Takže jak píšu výše-jedinou správnou odpo Vám dají po prvotní lékařské kontrole!Jednejte na zákledě odkazu co jsem zde dal!

martina*
hodnocení

Ještě jsem nic s AČR neměla nic společného Ani výcvik Nemam.
Šlo mi o to zjistit jestli projdu zdravotní prohlídkou, nebo spíš dopátrat se zkušeností ohledně těch očních vad.
Ještě se na to mrknu děkuji

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím zda jsem správně pochopil otázku. Ptáte se zda máte šanci vstoupit do az a nevíte zda Vás přijmou, jelikož máte oční vadu a nosíte brýle.Pokud je to tak, poradil bych Vá jedinné a to zkusit to. Co můžete ztratit?Ve své době vojáka zvs a pak i ds jsem viděl mnoho kolegů nosící brýle.Jestli se "vlezete" do tabulek AČR netuším.Pokud opravdu po tomto toužíte,obraťte se na nejbližší vojenskou správu a jděte do toho.

buss
hodnocení

0x

Nechápu, proč se zde ptáte a prostě se nepřihlásite. A až vás vyřadí, budete vědět na čem jste. Bojící se voják ... Vzhůru do toho. Na cvičení jsem se hlásil dobrovolně, abych vypadl z práce.

doplněno 31.01.15 19:29:

Mimochodem, i ze zahraniřních misí je vidět, že jsou tam vojáci s brýlemi.

doplněno 31.01.15 19:33:

Abych vypadl z práce píšu o sobě. Ale místo psaní zde bych zavolal na krajskou zprávu a tam položím dotaz, nebo napíšu. Od toho tam jsou a dají přesnou informaci. Lidi je shánějí zprostředkovaně.

martina*
hodnocení

Neřekla jsem že se bojím to zaprvé.
A myslím ze jsem ani nikde nezmiňovala ze se tím chci vyhnout práci.
Tohle miluju komentáře který nejsou k věci.
Jde mi o to zjistit si potřebné informace které uspokojí mé dotazy.
Zjišťuji to dopředu, protože jsem ráda připraven, ale to vám zde nemusím vysvětlovat.
Bohužel nemám dostatek volného času, to je druhý důvod. Tak že pokud se dočtu ze lidi s diopriemi neberou. Ušetřím čas.
Fajn, dozvěděla jsem se ze to mam zkusit. Což také udělám.
A pokud budete apelovat na to ze zmiňuji ze nemam čas. Tak si prosím uvědomte ze z toho mála času co má, se chci urvat pro AZ. opravte mě jestli se pletu,ale myslím ze 20ti letych slečen s takovým rozhodnutím je malo.
majsterjoe*

@buss má svým způsobem pravdu. Oční vada není drastický problém, ale nikdo z nás zde není vojenský lékař na kterém je ta zásadní otázka závislá.

Takže nebát se, poslat přihlášku a pak se uvidí. Třeba neprojdete z jiného důvodu.

Do Armády ČR lze s oční vadou vstoupit. Předpokládám že do AZ taky.

Dnes existují ale operace, které navráti zrak zpátky.

iv®
hodnocení

0x
Zdravím. Myslím ze tohle Vam přesně nikdo neřekne. Hlavně tady na poradne určitě ne. Z osobni zkušenosti : kdyz jsem se v patnacti rozhodovala co v životě budu dělat chtela jsem na policejni školu. Neprošla jsem ani prvnim kolem. Právě kvuli brýlim. Tehdy jsem mela jedničky. Byla jsem hrozně naštvaná a dost jsem to obrecela. Prislo mi to nefér kdyz jsem všude potkávala policisty v brýlích. ..ale budiž. Odmaturovala jsem na strojarne a v devatenácti nastoupila do AČR. Tehdy jsem se svymi dioptriemi neměla sebemenší problém se dostat do armády, a to uz jsem mela 2 dioptrie na kazdem oku. Tehdy jsem dostala zdravotni klasifikaci B+ ... Určitě bych nemohla byt zařazena do bojové jednotky ale výběrem jsem prošla. Od roku 2002 jsem spadla normálně do klas. A a na muj hendikep jiz neni nahlizeno jako na omezení. Takže ja si nemyslím ze by to byl problém k neprijeti do AZ. Ale nejsem voj. lékař. ...

clenaz
hodnocení

0x

Zdravím, 4,5 dioptrie je moc... Mám pocit, že ve vojenské nemocnici se bere jako strop 3 dioptrie... Každopádně vím o pár lideh, kteří jen kvůli zálohám šli na operaci a posléze v pohodě prošli...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]