Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, nikdy jsem Valentýn neslavil, protože nebylo s kým. Předpokládal bych, že se to oslaví tak, že společně vyrazíme třeba do kina, divadla nebo na večeři a pak samozřejmě bude večer pokračovat někde v soukromí. Nebo se snad dávají i nějaké dárky?
Ale jak jsem zjistil, tak zrovna toho 14. odjíždím s přítelkyní lyžovat do Rakouska. Nějak mě dřív nenapadlo, že bude tenhle moderní svátek a pobyty jsou od soboty do soboty. Takže ji vlastně kolem 10 hodiny vyzvednu a pak nás čeká 600 kilometrů za lyžováním.
No a já teď nevím co s tím. Jestli ona něco bude očekávat a ani vlastně nevím co bych měl 600 kiláků od domova chystat. To místo v podstatě nic nenabízí, večeře jsou v hotelové restauraci kde není nějaká extra romantická atmosféra a ani v okolí nic zajímavého není. Takže jedině něco vzít s sebou už odsud, třeba bomboniéru, láhev vína.. ale to mi připadá zase spíš jako narozeniny.
Prostě tenhle jakoby svátek bych čekal že pro ni připravím nějaké překvapení, jako třeba koupel při svíčkách nebo nějakou podobnou blbinu, ale těžko to realizovat několik set kiláků od domova v pokoji se sprchovým koutem.
No a mě zajímá, co si o tom myslíte vy - měl by být Valentýn překvapení, měli by si ty dva dát nějaké drobné dárky nebo je ok se prostě a jednoduše domluvit na tom, co budeme dělat?
Dobrý večer,
já osobně jsem Valetýna nikdy nepovažovala za svátek, který by se u nás měl slavit. Je to pro mě trochu pochybný svátek, který k nám přišel z anglosaských zemí. Je to něco jako oslava Halloweenu v České republice. Proč ho někdo tady slaví, chce slavit? Vždyť z historického hlediska z těmito svátky nemáme nic společného. Ani v podstatě pořádně netušíme, co tyto svátky znamenají.
Já je u nás nepovažuji za svátky a jsou pro mě jen určité marketingové lákadlo. Ale vím, že díky čím dál tím větší propagaci sem Valentýn a Halloween pronikají a někteří to mohou vnímat jinak. Proto se domnívám, že co Vám nejvíce pomůže a usnadní rozhodování je fakt, jak tento svátek vnímá vaše přítelkyně.
Já osobně nevidím důvod, proč zrovna 14.2. by pro mě a mého přítele měl být nějak vyjímečný den. Že zrovna tento den bychom se měli chovat nějak více romanticky. Vždyť lásku si můžeme projevovat kdykoli. O to více by mě potěšilo, kdyby mě přítel překvapil v jiný den, protože by to překvapení ten čin nebyl uskutečněný z toho důvodu, že někdo někdy řekl, že 14.2. je svátek zamilovaných a podle toho se musíme ten den chovat.
Takže je otázkou, jak tento svátek vnímá vaše přítelkyně.
Doufám, že Vám můj příspěvek alespoň trochu pomohl
4 dny po Valentýnu oslavím šedesátiny. Takže by se dalo říct, že mám hodně zkušeností. Ale ˇValentýna jsem nikdy neslavila.Proč?
Partneři by se měli mít rádi, projevovat si lásku a úctu, pěkně se chovat k sobě během celého roku. Ne na Valentýna přinést růži, láskou se rozplývat a za 2 dny jí dát jednu do nosu, že neuvařila guláš. Připadá mi, že si tento svátek vzali za svůj především obchodníci, aby se zbavili všech těch nevkusných plyšových figurek, hrníčků, růžových polštářků s nápisy LOVE. Celý rok se na to práší, člověk to normálně nekoupí, ale na Valentýna se jistě něco prodá.
Ale neberu to vám mladým, když máte peníze a náladu na oslavu, slavte. MDŽ za měsíc už není, tak aspoń "pustíte chlup" na Valentýna.
Proto bych Ti radila max. s sebou vzít láhev šampáňa a po večeři ji s dívkou na toho "Valentýna a na lásku" společně vypít. Co chceš dělat víc? Nebo pokud bude mít hotel perličkové masážní koupele, zaplaťte si pobyt v lázni a to šampáňo vypijte tam.
Mě spíš mrzí trochu jiná věc. Dříve bylo to MDŽ na pevné datum. Před 8.březnem jsme vystřihovali a vybarvovali ve škole srdíčka, chystali dárečky - většinou kytku z krepáku, která vypadala jako košťátko! Ale nikdo nezapomněl.
Svátek žen se přesunul na Svátek matek - 2. neděli v květnu. Žádné pevné datum. Může to být klidně 14., 10, nebo třeba 7. května. Tím, že není stálé datum, se občas zapomene. A myslím, že právě ty matky by si většinou zasloužily aspoň jednou za rok poděkovat. Má to do sebe rozhodně víc, než Valentýn. Loňský Valentýn slavil hoch třeba s Líbou, letos s Lenkou, za rok bude s Hankou... Ale mámu, která ho vychovala,má pořád jen tu stejnou.
Jaga.
Jsem sice rozvedená, ale na počátky vztahu s bývalým manželem vzpomínám ráda. Před prvním společným MDŽ jsme spolu prožili mnoho krásných měsíců, dostala jsem za tu dobu mnoho květin a malých dárečků. Před prvním MDŽ mi řekl, že zrovna ten den od něj nedostanu nikdy nic, protože on žádné hromadné slavení neuznává.
Vám bych doporučila vzít si z domu nějakou drobnost, tu předat a pak si s přítelkyní popovídat, jaký názor má na hromadné slavení ona.
Myslím, že je jen na vás, jestli si zavedete slavení tohoto svátku, nebo ho zavrhnete. Obecně ho odmítá spíš starší generace, která na něj není zvyklá. Já ho vzala na milost, protože podobný svátek jsme tu neměli a nelituji.
Dáváme si s mužem přáníčka, která většinou sami vyrábíme a vymýšlíme. Je to takové romantické gesto a mne vždy moc potěší, když vidím, že si dal tu práci něco vlastnoručně vyrobit, z čeho čiší, že vnímá, co se mi líbí a do něj napíše, proč mne má rád, nějakou milou vzpomínku ap.
Pokud vím, co si dávají lidé v okolí, tak pokud vůbec něco, většinou jsou to malé drobnosti pro potěchu – šperk se srdíčkem, bižu, hrníček, něco milého, z čeho dýchne, že vás ten druhý má rád. Netřeba ohromovat nějakými velkými dary. My časem vypustili i tyto dárky a děláme jen ta přáníčka.
Jak si to zavedete vy, je na vás. Ale věřím, že malé připomenutí toho, jak vám na přítelkyni záleží a máte ji rád, ji určitě potěší podstatně víc, než strohé oznámení, že Valentin je americká kravina a vy si nic takového do vztahu nehodláte zavádět. Nic si nedohadujte předem a prostě ji překvapte a milé přáníčko s nějakou drobností vezměte do kufru předem a dejte jí ho ráno třeba na stůl k hrníčku kávy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.