Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pozorujete nějaké změny na vašem těle - zdraví, když se mluví o tom, že je dnes extra nízký tlak atd? Opravdu to někdo může poznat? Trpíte přitom bolestí hlavy?
děkuji
Já mám trochu netypický způsob "předvídání počasí" když má sněžit, nedejbože chumelit, tak mě strašně svědí záda. Je to svědění, které přejde teprve když si záda rozdrápu pomalu do krve (je to ve spodní části, takže si tam naštěstí dosáhnu
). Není to moc znatelné, když už před tím je zima, ale pokud se má ochladit a přijde vánice, tak jsem jak pytel blech. Občas se mi to plete, když si zapomenu záda namazat po koupeli, svědí úplně stejně, ale když se mažu a svědí stejně, tak je nějaké prudké ochlazení se sněhem jisté
Změna tlaku vzduchu na zdravého člověka nemůže mít žádný vliv. Jediné, čím může vnímat změnu tlaku jsou obličejové dutiny. Z toho může pocházet bolest hlavy. Nižší tlak způsobí také nepatrně horší okysličování krve. Ale to může vadit jen lidem ve skoro kritickém stavu.
Pokud pociťuje příznaky i někdo jiný, není to vliv zmeny tlaku, ale něčeho jiného.
Zdravý člověk je zavádějící název... zlomeniny a staré úrazy dokáží při změnách počasí taky pěkně bolet, to Vám potvrdí každý polámaný včetně mě, i když fyzicky už jsou zahojené a člověk je tudíž znovu "zdravý".
Když se mění počasí, tak se většinou mění i tlak. Nejsem si jistá, jestli jízda výtahem a změna tlaku třeba kvůli oteplení je to samé.
Přechod fronty znamená nahrazení jednoho vzduchového objemu jiným, jiných fyzikálních vlastnostínení, tzn. teplota, tlak, el. vodivost, alektrostatické pole a právě změny v elektrických vlastnostech budou pravděpodobně stát za citlivostí některých lidí, protože někteří lidé cítí změny ještě před příchodem fronty a tudíž i ještě před změnou tlaku, kdy ale již dochází ke změnám v el. poli. Organismus se musí všem těmto změnám přizpůsobovat a zdravotní potíže vesměs znamenají zhoršenou přizpůsobivost, kdy to trvá organismu déle, než se plně adaptuje na nové podmínky.
Tak jsem se podíval a tlak je opravdu nezvykle nízký, podle mého barometru.
Na sobě nic nepozoruji. Ale hodně lidí je na změny počasí dost citlivých. A jak tu někdo psal, že současná změna tlaku odpovídá tak 300-400 m výšky - znám paní, která už hodně let nejezdí na svou chalupu, protože se tam necítí zdravotně dobře (ne jen na chalupě, prostě celkově). A jedná se o výškový rozdíl asi 500 m. (možná je to právě kvůli rychlé změně - asi 1,5 hodiny cesty, ale v podrobnostech jsem se nevrtal)
Já změnu ani nepozoruji/mi je blbě furt,tak nevím z čeho/
Ale včera jsem měla nepravidelný tep a vysoký tlak,,tak nevím.Pak to přešlo
Dobrý den,
tento týden mám všelijaký, dost mne bolí hlava a nejvíc se mi dnes zvýšil krevní tlak. Jsou změny počasí, třeba tedy proto mám ty problémy. Zvýšil se mi tlak na 160 a měla jsem tupou bolest hlavy. Radila mi kolegyně, abych si na snížení tlaku vzala česnek a uvařila ibiškový čaj. Poslechla jsem její radu, takže mi stoupl tlak na 170. Mám doma persen forte, volně prodejný lék a třezalkový čaj. Potom se mi ještě zvýšil tlak na 180. Hlava blela pořád a nestála jsem zanic. Pak mi přece jen tlak klesl. Dnes mi zase stoupl. Šla jsem si nakoupit a měla jsem pocit, že se budu motat. Tlakový problém nikdy nebyl můj problém, spíš je to asi náhoda a nebo vliv počasí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.