Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strhavání peněz za to že pracuji na105%?

Od: oto000® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den chtěl bych se někoho zeptat jestli je normální když chodim do práce ,nemarodim dodržuji kvalitu,prostě dobrá pracovní morálka aby mě firma vzala třeba 500kč zato že jsem nesplnil limit průměrného plnění na110% za měsíc ale měl jsem třeba jen 106%

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

já to za normální rozhodně nepovažuju, nicméně se najde spousta firem s takovýmito normami, a vy si můžete pouze vybrat zda to budete akceptovat nebo ne :)

Pokud pracujete v úkole,je normální,aby Vás posuzovali vůči Vašemu plánu,tedy plnění 100%.

Ale jak psal rádce nade mnou,buď to budete akceptovat nebo se obrátíte na odbory,pokud máte nebo si budete stěžovat jinde.

hodnocení

0x

Jednou jsem pracoval v pojišťovně, kdy pro prémie jste musel dosáhnout 110% minulého měsíce. Bylo pár jedinců, kteří si vydělávali hrozné prachy. Po cca roce vědomostně schopní odešli (chtěli odvést dobrou práci a nedostali ji zaplacenou) a ti VIP také - zjistilo se, že vedoucí daných skupin dávali vybraným lidem lehké věci se stejným počtem bodů... tito lidé byli rok vzorem celému ústavu - podvodně dostávali odměny za 150% výkonu a půl odměny dávali vedoucím.

Sice to prasklo a sem tam někoho vyrazili..., ale kdo chtěl zůstat, musel makat dle aktuálních průměrných výkonů - což díky tomu roku bylo nesplnitelné v závislosti na kvalitě. Kdo splnil, měl nekvalitní práci a dostal srážky za to.

11 tis při dojíždění 4tis mi nestálo za stres - šel jsem jinam, za lepší peníze, bez stresu.

doplněno 04.02.15 10:00:

oto - pohyblivá složka není nároková - je pohyblivá a dle stanovených norem. Je to způsob, jak zvýšit kvantitu - viz. můj popis výše. Není to v rozporu se smlouvou, nemůžete proti tomu nic dělat.

hodnocení

0x

a jde o strhávání peněz nebo nepřiznávání odměn? to první je celkem obtížně obhajitelné, zaměstnavatel k tomu musí mít dost dobrý důvod, aby mohl strhout peníze, na které má zaměstnanec nárok podle pracovní smlouvy (nebo mzdového výměru). naopak přiznávat odměny jenom tem nejlepším nebo při splnění určitého limitu, to obhájí lehce, protože na tom není nic divného ani nezákonného.

hodnocení

jeto prej tak že kdo dělá kvanta výrobku třeba 113% je ohodnocen plusem a ten kdo dělá standartně tedy třeba 105% tak mu vemou s osobního ohodnocení třeba těch 300-500kč za to že vlastně udělal i těch 5% navíc prej je osobní ohodnocení pobyblivá složka kterou zaměstnavatel nemusí vyplácet

hm, ale to musíme znát Váš platební (mzdový) řád odměňování. Přesně by Vám to měl vysvětlit vedoucí. Pokud pracujete na 106%, jiný na 113% tak musí mít větší plat..

hodnocení

jeto myšleno dobře ale má to své negativní vlastnosti v tom že i ten kdo se vlastně snaží dělat jak mu to nejlépe jde příjde o nějakou částku peněz a to je vlastně špatně nebo každý neumí přece vše

To je prostě způsob vedení podniku majitelem nebo vedoucím...

Co by se stalo, kdybyste plnil jen na 90%? Budete mít méně práce, méně stresu a o 600,- měsíčně méně? Neznám sice vašem možnosti, ale někdy se vyplatí pracovat méně s ohledem na "odměnu".

Když makám v práci jako šroubek a udělám prokazatelně o 80% víc, než kolega, hřeje mne to u srdce. Ale když zjistím, že on má o 500 nižší plat, když já dřel a on se flákal - to mi může prdnout hlava.. Někdy prostě nemá smysl být první.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]