Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPP - účetní

Od: belies odpovědí: 3 změna:

V roce 2014 jsem měla 2 různé DPP (každá do 10tis.) ke svému stávajícímu HPP. DPP byly u jiného zaměstnavatele, než mám HPP.
Ve smlouvách DPP mám mj. napsáno, že zaměstnavatel provede srážky dle příslušných právních předpisů.
Chci se zeptat, co se stane, když zapomenu odevzdat obě DPP mé účetní, kde mám HPP (mám podepsané prohlášení k dani)?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

webbiecz*
hodnocení

5x

Jo tobě jde o roční zúčtování.

Došlo u tebe k souběhu pracovních poměrů, takže to za tebe účetní udělat nemůže. Máš v podstatě několik možností

1. obě DPP jsou daněné srážkovou daní, kterou je ale nově od roku 2014 možné zúčtovat. Pokud to chceš, musíš v případě souběhu pracovních poměrů podat daňové přiznání sama, nelze to zahrnout do zúčtování, které by ti dělal zaměstnavatel

2. budeš akceptovat srážkovou daň, kterou nebudeš chtít zúčtovat. Pak zaměstnavateli doneseš jen případné další podklady pro roční zúčtování, tedy například příspěvky na životko, na penzijko, atd.. a DPP už do toho zatahovat nebudeš

webbiecz*
hodnocení

0x

A proč chceš odevzdávat DPP účetní?

belies
hodnocení

Nejsem si jista, pokud si daňové přiznání neprovádím sama, tj. dělá ho za mě účetní, kde mám HPP, jestli bych jí měla předat i tyto DPP, proto se ptám...
Nechtěla jsem před ní vypadat hloupě, proto jsem se zeptala nejprve zde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]