Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Podnítila mne k této otázce jiná otázka týkající se dědictví. myslíte si, že by se dnes ještě dalo zjistit a případně vymáhat odškodnění od továrny, která po sametové revoluci zabrala pole, která patřila mému dědovi. Když probíhaly restituce, já nežila v Čechách a moje matka se na to jednoduše vybodla. Pak mi o tom po letech řekla, ale v tu chvíli jsem se zase na to vybodla já, protože jsem si nedovedla představit, jakým způsobem bych to asi vymáhala. A teď jsem si na to vzpomněla. myslíte, že by to ještě šlo? Ta továrna se prostě rozšířila a zabrala ty přilehlé pole. koukám na to pokaždé z vlaku, když jedu do Kolína.
Bylo nutno požádat o vydání, myslím, že do 31. 12 1992. Kdo nepožádal, došlo k zániku práva na vydání. Pro některé případy se prekluzivní lhůty prodlužovaly snad až do června 2001.
No já si přesně tohle myslela, když mi o tom asi před pěti lety říkala a dávala mi k tomu rodný list dědy a svůj. Proto jsem se o to už ani nepokoušela. Tak díky, nemám nad čím přemýšlet.
zjistěte si na katastru kdo je majitelem...pokud někdo z rodin, máte možnost požádat o finanční náhradu toho kdo tam stojí...já momentálně vyřizuji silnici po cca 40 letech.. kupní smlouvou s magistrátem..pošlete mu návrh na odkoupení dotčené nemovitosti, tím nic nepokazíte,,,,,restitucí to zřejmě nepůjde...ale kupní smlouvu zkusit můžete, každopádně bych uplatnil neoprávněný majetkový prospěch...
Restituce zemědělské půdy se vztahují na půdu, která přešla na stát nebo jinou právnickou osobu v době od 25. února 1948 do 1. ledna 1990 a to z důvodů uvedených v § 6 zák.č.229/1991 Sb. Těch důvodů je celá řada, zde není prostor, aby je všechny vyjmenovával. Doporučuji přečíst si uvedený zákon zakonyprolidi.cz/... Pokud přešla půda na stát nebo právnickou osobu v jinou dobu, bude nutné zjistit na základě jakých okolností k přechodu přešlo. V tom případě by se nepostupovala podle tohoto restitučního zákona. Pomoci by vám mohl pozemkový úřad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.