Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soud v Americe

Od: soudny odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám na vás takovou otázku: Proč v Americe rozhoduje o případu i porotní soud složený z neprávníků? Je to dobré k tomu, aby se na věc podívali z lidského pohledu, z pohledu rozumného člověka, který není nabiflovaný paragrafy? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vykonával jsem volenou funkci přísedícího. Tak jsem poznal tristní stav našeho feminizovaného a bývalými komunisty prolezlého soudnictví. Tak např. jedna soudkyně při poradě tříčlenného senátu řekla : Nemohu říci, zda je obžalovaný vinen, ale já to cítím, že je vinen. Pak stačí, aby druhý člen senátu jí lezl do zadku a máme odsouzeného.

V USA jsou porotě předloženy důkazy o vině obžalovaného a pokud nejsou dostatečné, většina soudných lidí musí hlasovat pro nevinu. Soudce jen řídí proces tak, aby každému bylo přiznáno jeho právo. Tak se zjednává spravedlnost !

Stačí dostatečně zblbnutá porota složená z nepříliš bystrých jedinců a místo spravedlnosti máte lynč.

hodnocení

0x

americký soud, původní vzor je angloamerické právo více zde : cs.wikipedia.org/...

jue
hodnocení

0x

Amerika má jiný právní systém. Evropa (kromě Anglie) se řídí římským právem, které od doby Marie Terezie je v podstatě neměnné. Tyto dva systémy se liší výrazně také v soudnictví. Proto filmy z amerického soudního prostředí jsou scifi pro to naše a naopak.

soudny
hodnocení

Ano, to vím, ale mě by zajímaly důvody, proč je to dobré, jaké to má výhody.

zepe*

řekl bych korupce :) lepší uplatit jednoho než celou porotu :-D i když?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]