Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení daní

Od: sandra* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

V daních se neorientuji a budu je letos podepisovat v práci poprvé.

Nedodělala (ukončila) jsem střední školu a od 31.3. 2014 jsem byla evidována na ÚP. Byla jsem tam vedena do 8.6. 2014 a 9.6. 2014 jsem nastoupila do práce.

Chci se zeptat jestli se mi za dobu, kterou jsem byla na ÚP vrátí daně, když si o ně požádám?

Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

1x

jaký daně by měli vracet?copak si platila nějaké zálohy na daně když jsi byla na ÚP? Nic takového není takže ne.

Žadost o vrácení se dělá za dobu kdy byla záloha na daně takže od 9.6.14 ale odpočet na poplatníka je za celý rok takže teoreticky ti vrátí všechny zálohy pokad jsi nebrala statisíce :-D

hodnocení

1x

Vrátit Vám mohou z finančního úřadu jen ty daně, které jste zaplatila. Měsíčně se ze mzdy platí záloha na daň, od které se odečítá daňová sleva. Zjednodušeně lze říci, že pokud je hrubá mzda do 10.000 Kč, pohltí sleva celou vypočtenou daňovou zálohu, takže žádnou daň neplatíte. Jen pokud jste měla v zaměstnání vyšší hrubou mzdu a aspoň nějaká daň (záloha) byla finančnímu úřadu odvedena, má smysl si žádat o zúčtování daňových záloh a něco z odvedené daně Vám může být vráceno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]