Nejste přihlášen/a.
Přeji krásné středeční poledne,
přicházím k Vám s otázkou, kterou už delší dobu sám sobě pokládám. Jedná se o vztahové záležitosti - konkrétně sympatie / nesympatie dívek ke mně.
Na různých místech na internetu, v poradnách, diskuzích, apod... čtu, jak kluci mají problém s tím, že mají s dívkou oční kontakt, vymění si úsměvy, ale pak zapůsobí stres a nesmělost a kluk se k ničemu neodhodlá. Zkrátka dívku neosloví.
Můj problém je v tom, že já nejsem schopný u dívky vyvolat úsměv nebo zájem "na první pohled". Nedělá mi problém se s děvčaty bavit, to vůbec ne, nicméně asi kvůli mému vzhledu a vystupování je u mě téměř nemožné zpozorovat jev, kdy bych upoutal pozornost nějaké slečny.
Názorné příklady:
Jdu pomalým tempem, nemám sluchátka, rozhlížím se kolem sebe. Uvidím dívku, která jde naproti mně. Dívku si rychle prohlédnu a když kolem ní procházím, snažím se jí dívat do očí. Dívka si mě rychle prohlédne a pak většinou uhne pohledem, případně svede pohled na zem nebo někam jinam. Můj případný úsměv a dobrá nálada se pak samozřejmě mine účinkem.
Další příklad: Jedu vlakem. Sedím v kupé, ve kterém jsme 4. Já sedím u dveří, dívka u okna. S dívkou se mi však žádným způsobem nepodaří navázat byť jen nonverbální komunikace. Zkrátka dívka jeví absolutní nezájem.
Tohle se mi bohužel děje neustále. Myslím si, že je to tím, že zkrátka opravdu nevypadám bůhví jak dobře a dnešní mladé slečny se dívají daleko více na vzhled, než jak tomu bylo dříve. Neztrácím hlavu, zkouším to dál, nicméně mi to trošičku sráží sebevědomí, protože je to dlouhodobějšího rázu. Ještě k tomu vzhledu: oblékám se slušně, akorát nevypadám jako Justin Bieber (nic proti němu nemám, jen konstatuji) a vůbec nevypadám na svůj věk. Je mi 23 let, ale v obličeji vypadám tak na 15-16. Výška 175cm.
Rovněž neuvažuji o tom, že bych nějakou dívku oslovil jen tak, nepřipravenou... v takových chvílích si totiž říkám, že ji přece nebudu otravovat. Kdyby měla zájem, tak mi pohled/úsměv minimálně opětuje.
Otázka zní: Jak bych si mohl zlepšit image v obličeji? Netrápí mě téměř vůbec žádné kožní problémy, takže mám kůži jako dětskou prdelku, vlasy mi rostou ve stylu "Janka" (čili takový ten malý klouček, který má vlasy na všech stranách úplně symetrické) a vousy mi nerostou (max knír a kotlety, které hned sundávám, bradku jen krátím).
Není to pro mě úplně snadné. Pokud mě pochopíte, budu moc rád. Pokud mi poradíte, budu vás milovat (berte s rezervou).
Váš Ondra.
To vůbec není o vzhledu. Chlapovi stačí být umyt a upraven, vkusně oblečen, být zábavný a ženskou vždycky sežene. Měla jsem v práci kolegu, měl asi 165cm, byl poněkud zavalitější a jak on říkal, já nemám málo vlasů, já mám na tolik vlasů příliš velkou hlavu. A byl to báječný společník, člověk se s ním nasmál, takže měl po boku vždycky nějakou krasavici.
Naopak mám jiného kolegu, co je v obličeji i postavou pohledný chlap. Jenže přerostlé měsíc nemyté a nečesané vlasy, seprané džíny "na Havla", vytahaný svetr a k tomu věčně nasraný výraz i chování. No bodeť by ne, je mu asi 36 a ženskou nemá, z toho pramení ta neustálá frustrace, jenže s tímhle chováním a vzhledem ani mít nebude, kruh se uzavírá.
V určité fázi života je úplně jedno, jestli je muž šereda. Pokud má postavení, peníze a moc apod., tak o ženy nemá nouzi. Co já jsem viděla už nehezkých mužů s krasavicemi po boku. Takže vzhledem to asi opravdu není, proč se nemůže člověk seznámit. Vy jste na počátku dospělého života, navíc vypadáte hodně mladě a škaredý nejste. Takže děvčata možná mají dojem, že na ně mrká 15 klučík, i když byste se jim líbil. Možná by pomohlo oblečení volit tak, abyste vypadal dospěleji. A vousy taky zestaršují.
Jistě máte pravdu a souhlasím - ovšem přiznejme si, že jsou ženy a "ženy". Já hledám spíš upřímnou dívku, která mě bude mít ráda ne pro peníze ani moc. Zkrátka toužím po tom, aby mě dívka milovala pro to, jaký jsem, stejně tak jako budu milovat já ji. Myslím, že to není vůbec přehnaný nárok a je to jedna z těch vůbec nejdůležitějších věcí, které od partnerky očekávám.
A ve 23 letech se mi moc nechce čekat do té "určité fáze" života. Vím, že zkrátka budu muset čekat na tu pravou, ale proč tomu štěstíčku nejít naproti? Maličko cítím, jak mi ujíždí vlak, proto jsem napsal tady, do poradny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.