Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení nájemného

Od: hanasla odpovědí: 4 změna:

Bydlím v bytě soukromé osoby. 1+1. Platím nájemné zhruba 3000,- Může mi majitel jednostranně zvýšit nájemné přibližně na 6000.-? Dům v okresním městě nemá žádné omezení.Děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, pokud je náj. smlouva podle NOZ, tak tato možnost zvyšování nájemného musí být uvedena ve smlouvě. Také to má být přiměřené. A jinak je to otázka dohody, resp. Vy s tím musíte souhlasit - při nedohodě rozhodne soud. Zdravím!

doplněno 28.01.15 11:26:

Myslím, že tímto rokem skončila regulace nájemného v ČR a nyní je již jen smluvní. Jakou máte smlouvu a co je v ní uvedeno? Přečtěte si ji.

doplněno 28.01.15 11:38:

Zdá se, že majitel Vás má rád a nepožadoval zvyšování nájemného, i když na to má nárok. Tím Vám hodně finančně ulevil a on o dost přišel. Zkuste se s ním dohodnout a lepší by byla asi ta nová smlouva (tu musí napsat majitel dle NOZ). Ale, obecně lze udělat změny ve smlouvě i dodatkem.

hanasla
hodnocení

No jo, ale četla jsem na internetu, že zvýšení může být jen do roku 2012

hanasla
hodnocení

Smlouvu mám 20 let starou, teď už mi nájemné několik let nezvyšovali. Museli by napsat novou smlouvu, nebo jen dodatek?

mirex*
hodnocení

0x

Ano, může. Vy můžete jen nesouhlasit a případně to řešit soudně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]