Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se operace - zuby

Od: andrejka118 odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chci se zeptat na nějaké otázky..

Za 1,5 měsíce mě čeká operace a strašně se tam bojím jít..

A tak bych se ctěla zeptat těch kdo už na operaci byl, jak to chodí ráno v den operace ( co se děje před zákrokem, jaka je příprava, co je na sále apod .. ) ..

Moc mi to pomůže, aspoň o tom budu vědět více, nikdy jsem na operaci nebyla a zkušenosti jiných ráda uvítám..

Děkuji všem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

2x

To chce být v klidu. Mně asi před 3-4 roky dávali ven všechny osmičky u sv. Anny. Operace jako každá jiná takže nežrat. Ráno jsem tam naklusal, na sále si řekl o polštářek pod hlavou, protože jsem křivej jak paragraf pak mě uspali plynem a víc nevím. Po nějaké době jsem se probudil v posteli a moje první otázka byla kolik je hodin a pak jsem pokračoval ve spánku. No a pak mě odpo vyhodili. Doma v klidu, nějaké léky na bolest a první den snad nic nejíst a pak jen tekutou stravu nebo měkkou. No a od té doby skoro pravidelně trpím v zimě na kanálky v zubech. Ale jinak pohoda.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj Andrejko. Toho se neboj. Buď tě uspějí, nebo to dost umrtví. Bývalka byla taky na podobné zubní operaci. Jí vyštípávali moudrák, co jí rostl vodorovně mezi kořeny přednějších zubů. Nejspíš to bude ambulantní záležitost. Je dobré, se nechat někým doprovázet a hlavně odvézt domů autem. Chvíli budeš trochu mimo, ale dá se to přežít. Bude tam možná i nějaké šití. Většinou se ty otvory v dásni zatáhnou i bez toho. Neboj se, držím ti palce. Ahoj.

doplněno 28.01.15 17:19:

Proboha, co jsem to zase napsal? Oni lékaři uspějí a tebe uspí. Chybka.

pb®
hodnocení

0x
Ale to hlavní nevíme, čeho operace. Bez toho nemůžeme odpovědět. Podle druhu operace se volí anestezie, celková, spinální, epidurální. Někdy dají pacientovi vybrat, někdy to není možné. Podle zákroku je nutné být hospitalizovaný předem, nebo stačí přijít ráno.
doplněno 27.01.15 23:34: Každopádně vždy to bude alespoň od půlnoci nejíst nepít a kanyla do žíly, to je standardní postup.
andrejka118
hodnocení

Budou mi v Brně v Bohunicích na oddělení ústní, čelistní a obličejové chirurgii vysekávat v celkové anestezii zuby moudrosti ..

b119

To je srandovní operace, toho se nemusíš bát. To by se dalo prakticky dělat doma :)

ronyx*
hodnocení

0x

Ahoj,
ničeho se neboj - zbytečné nervy ti na klidu a na rychlém hojení nepřidají. Ono ne nadarmo se říká, že psychická pohoda a optimismus pomáhá uzdravovat.
Po podrobnostech doporučím zbytečně nepátrat - člověk se pak bojí úplně zbytečně. Lepší je brát věci s humorem a třeba si dělat srandu z věcí, které jinak moc k smíchu nejsou. Mně osobně pomáhá si dělat z vážných věcí srandu. Když jsem byl před lety po operaci žlučníku, po probuzení z narkózy první vstávání z postele. Sestra na mne - já vám tohle sundám, chvilku počkejte co udělám tamhle tohle a já vám pak pomůžu vstát. Sestra odešla a já za doprovodu svých komentářů ve stylu "sakra se tady skládám jako šraňky" (rozesmál sem tím celý pokoj) slezl z postele. Když přišla sestra a viděla, že stojím, byla na infarkt. Čímž rozesmála i mne a hned bylo všechno veselejší.
Hlavu vzhůru a neboj se. Doktoři vědí, co dělají a že by tě chtěli ukousnout? Těžko.

ujendys*
hodnocení

0x

taky bych se bál protože narazit na doktora "prase" není žádný problém

pb®
hodnocení

0x
Tak to se nemáš čeho bát. Je to rychlé a docela bezbolestné, nic co by se nezvládlo s běžnými léky proti bolesti. Taky jsem na tom byla, nejdřív dolní v 16ti, ty byly horší, horní pak o deset ley později, to byla brnkačka. Nechají člověka vyspat z narkózy a druhý den domů. Komplikace mohou být v podobě suchého lůžka, kdy v ráně zůstane kousek jídla a udělá se zánět, ale tomu lze dobře předejít tak, že člověk vezme stříkačku se zahnutou jehlou s upilovaným koncem a po každém jídle si ránu po zubech vypláchne. Další běžná komplikace u horních je prolomení jakési přepážky. Pacient nic nepozná, jen he upozorněn, že nesmí po operaci nějaký čas silně kýchat a smrkat. Taky člověk má pár dní oteklou pusu, ale vážně se není čeho bát.

eulalie*
hodnocení

0x

Operace v celkové anestezii se bát vůbec nemusíte. Totiž vy nic neucítíte, během operace samozřejmě. Pravděpodobně od půlnoci před operací se nebude moci už najíst, napít. A operační tým bývá tak sehraný, že než se nadějete, tak už spíte. Nebojte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]