Jak na vlastní pekárnu/cukrárnu

Od: Datum: 27.01.15 23:27 odpovědí: 9 změna: 28.01.15 16:21

Dobrý den, chtěl bych si zařídit vlastní pekárnu a cukrárnu i s vlastní výrobnou, ale nevím co to obnáší.
Chtěěla bych se zeptat..

1. Na kolik kč by mi vyšel pronájem prostoru+koupě všeho potřebného (stroje na výrobu, skříňky na vystvování výrovků, atd.)
2. Co všechno si musím "oběhaat"?

Prosím napište vaše rady :) Hlavně prosím nepište odpovědi typu "Vzdej to!"atd.

Ps.: Učim se prodavačkou, kamarádka cukrářkou a bratr pekařem.. Tak mi prosím napište jestli by zezačátku stačilo aby jsme tam byli my tři- pekař, cukrářka a prodavačka.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mynameis
Datum: 27.01.15 23:35

Moje rada je nejdriv v cukrarne opravdu pracovat nebo zacit doma - pect cukrovi atd. Pokud ani ramcove nemas tuseni, kolik stoji pronajem provozovny, tak se do toho opravdu nepoustej. Nemluvim o ucetnictvi atd. Sorry.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pn64
Datum: 27.01.15 23:40

Jako první si prozatím pořiď jen tu tzv. pekárnu - to je ta velká trouba, vyšší než lednička. S tou múžeš dělat všecko: chleby, koláče, rohlíky a housky. Dělá se to z polotovaru, je to dost chemické, mohla bys na to být i alergická. Musíš jen brzy ráno vstávat *fn*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pn64
Datum: 27.01.15 23:44

Dělá se to tak, že nejdřív podepíšeš smlouvu o nájmu prostor na rok, a už platíš. Když to za 2 měsíce vzdáš, tak musíš stejně doplatit celý rok dle smlouvy, takže nejlepší je vzít do party někoho s prostorem provozovny .

Ohodnoceno: 2x
 
Od: pipinka25
Datum: 28.01.15 00:02

A kolik stojí zařízení celkem? (stroje atd.?)

Od: pn64
Datum: 28.01.15 00:41

Odhadem, za takových 10 000,- ji máš(tu velkou bednu) a´t už novou, nebo použitou...Bratranec to má taky, a musí se ohánět, u nich na maloměstě (3000ob.) jsou už dvě! a on blázen třetí !

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 28.01.15 00:20

Moje rada: Rozhodně to nevzdávejte, ale taky se na nic nikoho neptejte, uvědomte si, že to může být konkurence, a ta Vám určitě nebude upřímně radit. Takže vítejte mezi námi podnikateli, bojujte a nemyslete si, že vám bude někdo pomáhat zadarmo, přeji hodně štěstí (v dnešní době jí budete při podnikání obvzláště potřebovat)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.01.15 00:46
avatar

Pipinko, v kterém jsi ročníku? Začni zákony a hygienou. Oběhat toho budete muset dost, ale nejdůležitější bude hygiena (provozovna bude muset splňovat hygienické předpisy).

Cena za pronájem bude záviset na lokalitě a na vybavení provozovny. Pokud si pronajmeš "holé místnosti", budeš platit méně, ale o to více vložíš do vybavení.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ipina25
Datum: 28.01.15 05:14

jsem ve 3. ročníku ..

Od: jentak
Datum: 28.01.15 16:21

Pronájem si zjisti u Vás. V každém místě , u každého pronajímatele je to různé.

Pec: elektrická horkovzdušná, malá, bez vlhčení, tak na 3-4 plechy53x33, spíš větší trouba počítej minimálně 12tis. Když budeš mít štěstí. UNOX stojí od 22tis nahoru a nejsou taky nic moc. Jeden plech stojí 400-600kč. Potřebuješ jich nejmíň trojnásobek toho, co se ti vejde do pece. Velká stojací pec, počítej od 100tis nahoru, podle velikosti. Hnětač se šlahačem 20l od 12-14 tis. 100l asi tak 20tis. Rohlíkovací stroj od 20tis nahoru, podle výkonu. Dělička minimálně to samé. Kynárna jen o málo levnější, než pec. Spousta drobností, jako stěrky, zdobící pytlíky, formy také nejsou zadarmo.. Vybavení dílny, nějaké pracovní stoly. Jen malá rada. Doporučuje se nerez. Na pekařinu je absolutně nevhodná. Studí a těsto vychládá. Nejlepší jsou pracovní desky z MD folie. Na cukrařinu nerez tak moc nevadí.

Určitě jsem na něco zapomněl. Hygienické normy pro výrobní a prodejní prostory se dají najít na internetu, stejně tak, se dá dohledat i vše kolem podnikání. Na to, aby Vás to uživilo tři lidi, musíte dělat cca milion ročně tržby.

Upravte si receptury podle sebe. Musíte umět nabídnout kvalitu. Toho levného průměru a horšího průměru je všude dost. Kvalita si ale začíná nacházet své zákazníky. Ale Ta něco stojí. Vaše zboží bude dražší než u té polokvality. Musíte si umět najít toho "svého" zákazníka. Musíte být něčím jiní. Fandím Vám, ale je to běh na dlouhou trať. Počítejte s tím, že dva až tři roky budete v mínusu.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.