Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych si zařídit vlastní pekárnu a cukrárnu i s vlastní výrobnou, ale nevím co to obnáší.
Chtěěla bych se zeptat..
1. Na kolik kč by mi vyšel pronájem prostoru+koupě všeho potřebného (stroje na výrobu, skříňky na vystvování výrovků, atd.)
2. Co všechno si musím "oběhaat"?
Prosím napište vaše rady Hlavně prosím nepište odpovědi typu "Vzdej to!"atd.
Ps.: Učim se prodavačkou, kamarádka cukrářkou a bratr pekařem.. Tak mi prosím napište jestli by zezačátku stačilo aby jsme tam byli my tři- pekař, cukrářka a prodavačka.
Jako první si prozatím pořiď jen tu tzv. pekárnu - to je ta velká trouba, vyšší než lednička. S tou múžeš dělat všecko: chleby, koláče, rohlíky a housky. Dělá se to z polotovaru, je to dost chemické, mohla bys na to být i alergická. Musíš jen brzy ráno vstávat
Dělá se to tak, že nejdřív podepíšeš smlouvu o nájmu prostor na rok, a už platíš. Když to za 2 měsíce vzdáš, tak musíš stejně doplatit celý rok dle smlouvy, takže nejlepší je vzít do party někoho s prostorem provozovny .
Moje rada: Rozhodně to nevzdávejte, ale taky se na nic nikoho neptejte, uvědomte si, že to může být konkurence, a ta Vám určitě nebude upřímně radit. Takže vítejte mezi námi podnikateli, bojujte a nemyslete si, že vám bude někdo pomáhat zadarmo, přeji hodně štěstí (v dnešní době jí budete při podnikání obvzláště potřebovat)
Pipinko, v kterém jsi ročníku? Začni zákony a hygienou. Oběhat toho budete muset dost, ale nejdůležitější bude hygiena (provozovna bude muset splňovat hygienické předpisy).
Cena za pronájem bude záviset na lokalitě a na vybavení provozovny. Pokud si pronajmeš "holé místnosti", budeš platit méně, ale o to více vložíš do vybavení.
Pronájem si zjisti u Vás. V každém místě , u každého pronajímatele je to různé.
Pec: elektrická horkovzdušná, malá, bez vlhčení, tak na 3-4 plechy53x33, spíš větší trouba počítej minimálně 12tis. Když budeš mít štěstí. UNOX stojí od 22tis nahoru a nejsou taky nic moc. Jeden plech stojí 400-600kč. Potřebuješ jich nejmíň trojnásobek toho, co se ti vejde do pece. Velká stojací pec, počítej od 100tis nahoru, podle velikosti. Hnětač se šlahačem 20l od 12-14 tis. 100l asi tak 20tis. Rohlíkovací stroj od 20tis nahoru, podle výkonu. Dělička minimálně to samé. Kynárna jen o málo levnější, než pec. Spousta drobností, jako stěrky, zdobící pytlíky, formy také nejsou zadarmo.. Vybavení dílny, nějaké pracovní stoly. Jen malá rada. Doporučuje se nerez. Na pekařinu je absolutně nevhodná. Studí a těsto vychládá. Nejlepší jsou pracovní desky z MD folie. Na cukrařinu nerez tak moc nevadí.
Určitě jsem na něco zapomněl. Hygienické normy pro výrobní a prodejní prostory se dají najít na internetu, stejně tak, se dá dohledat i vše kolem podnikání. Na to, aby Vás to uživilo tři lidi, musíte dělat cca milion ročně tržby.
Upravte si receptury podle sebe. Musíte umět nabídnout kvalitu. Toho levného průměru a horšího průměru je všude dost. Kvalita si ale začíná nacházet své zákazníky. Ale Ta něco stojí. Vaše zboží bude dražší než u té polokvality. Musíte si umět najít toho "svého" zákazníka. Musíte být něčím jiní. Fandím Vám, ale je to běh na dlouhou trať. Počítejte s tím, že dva až tři roky budete v mínusu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.