Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizní poplatky

Od: rendalok odpovědí: 5 změna:

Poplatek za televizní vysílání

Dobrý večer,bydlím v pronájmu už třetí měsíc a platím elektriku a plyn,vodu a topení platí majitelka.Jednoduše se ptám?Mám radši zajít na poštu,zeptat se?Nebo to musí platit majitelka?Nebo mám počkat jestli mi něco přijde?Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud máte trvalé bydliště u rodičů, poplatky jsou hrazeny v rámci rodiny - v trvalém bydlišti.

doplněno 27.01.15 21:21:

tvp.ceskatelevize.cz/...

Pronajímám v létě chatu, kde je televize. Musím platit televizní poplatek?
Pokud někdo pronajímá chatu a je podnikatelem, který má na tuto činnost vydaný živnostenský list, je povinen za tuto televizi platit, protože je jako fyzická osoba podnikající používá tv přijímač k podnikatelské činnosti.
Pokud někdo pronajímá chatu či jinou nemovitost bez živnostenského oprávnění na tuto činnost, tj. pokud vedle pronájmu nejsou pronajímatelem poskytovány žádné další služby, pak nemusí z tv přijímače v pronajímané nemovitosti platit poplatek, pokud je již evidován jako poplatník fyzická osoba - domácnost.
Pokud ale nájemce takovéto nemovitosti tento přijímač užívá déle než 30 dní a není evidovaným poplatníkem v místě svého trvalého bydliště, pak je povinností tohoto nájemce se přihlásit k placení televizního poplatku.

rendalok
hodnocení

V nájemní smlouvě o tom nic není...Trvale bydliště mám samozřejmě k rodičům.Takže lépe řečeno tím to pro mě končí a když by někdy přišel dopis tak odepisu že už to platím na trvalém bydlišti?

rendalok
hodnocení

Děkuji moc za odpověď a přeji hezky večer !

rendalok
hodnocení

A trvale bydliště mám ještě u rodičů v jiném městě...

buss
hodnocení

0x

Proč se nezeptáte majitelky, jestli platí? Zde to přece nikdo neví. Co máte ve smlouvě? Kdyby to za hradila, tak to bude v nájemném, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]