Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpad rodiny kvůli alkoholu

Od: aloiss odpovědí: 2 změna:

Ani nevím jak začít. Nikdy jsem nikomu neřekla jak se cítím a co mě trápí. Ale někomu to říct musím už to dál nemohu tajit. Potřebuji poradit a pomoc co mám dělat. Posledních pár let moje máma utápí žal v alkoholu. A kvůli pití si několikrát už i "natloukla", ale pořád v tom pokračuje. Jako by se nepoučila. Po novém roce přišla kvůli alkoholu o práci a táta jí už několikrát říkal, aby toho nechala jinak jí opustí. Ale ona toho prostě nenechá a pije dál. Nikomu jsem to nikdy neřekla, protože se stydím za to, že moje máma má problém s alkoholem. Je to přeci máma,ale kvůli ní od nás odešel táta. Jsem úplně psychicky na dně a ještě mám problémy ve škole a všechno se mi hroutí. Nevím co mám dělat. Nechci, aby se mi rozpadla rodina. Prosím nevím jak dál. Mám strach to někomu říct, že máma má problém s alkoholem, protože pak budu poslouchat blbé narážky a řeči ostatních. Prosím poraďte co dál. Už toho bylo dost, ale jí nic nedonutí přestat. Je to opravdu zdak toho, že je alkoholik?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Toto je velmi nepříjemn situace. Mohu se zeptat, kolik je ti let? A proč váš táta rodinu opustil, když ví, že máma pije? Kdo se nyní o tebe stará? Závislost alkoholu, které tvoje máma propadla, se léčit dá. Obtížně, ale dá. Ale to by musela tvoje máma sama chtít nastoupit léčbu. Bez léčby se nikam dál neposune a pít bud i nadále. Já bych to viděla tak, že by snad bylo lepší, kdybyste společně s tátou nějak mámu přemluvili, aby se šla léčit. Ona to totiž sama nezvládne, jelikož nad ní ziskal alkohol svoji moc. A co prarodiče - babička, dědeček, ti to vědí?

hodnocení

0x

Lojzíku, nechce se mi to přepisovat, ale přečtěte si můj příspěvek v podobné potázce. poradte.cz/... Je to smutné, je to strašné, ale opravdu je to tak. Staří, mladí, beze škol i vzdělaní, ženy i muži, s rodinou i osamocení. Všichni, kdo si nainstalovali alkoholový program, nedokáží ho odinstalovat. A sami už vůbec! ;) Budeš se muset pochlapit a začít si zařizovat svůj život. Vzdělání, protože jednou z domu odejdeš a bylo by moc dobře, kdyby sis našel správnou cestu k založení své rodiny. Do té doby musíš pracovat na sobě. A určitě víš, že se alkoholu musíš bát. Víš to? Nedej se! Ani mámě, ani alkoholu, ani životu. Musíš zabojovat sám, jestli chceš mít hezký život! Držím ti všechny palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]