Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se rozejit?

Od: lovewomenka odpovědí: 6 změna:
Dobry den,
mela bych mensi problem s rozchodem s partnerem. Jsme od sebe asi o 19 let tak jsem mela za to ze bude rozumny. Ano stravili jsme spolu dva roky krasneho zivlta ale znate to jaky je vztah kdyz se blizi jeho konec. Rekla jsem mu, ze ho nemiluji a ze bych chtela byt s nekym jinym. A on to nemuze rozdychat. Porad mi pise, vola i kdyz jsem mu rikala at to nedela. Ano pomohl mi z hodne velke brindy a jsem mu za to vdecna a proto jsem se nechtela rozejit ve zlem. Chtela jsem s nin byt "kamaradka" jak se rika, ze to treba bude pro neho lehci, ale on mi diktuje kam mam jezdit, s kym se mam stykat, vyhrozuje... Nevim uz co mam delat jsem zoufala. Nejsem si jista jestli je to na policii, ale i kdyby tak bych asi tu odvahu v sobe nenasla tam jit. Prosim poradite mi? Nebo jsem opravdu ta spatna ja?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Je to Vaše rozhodnutí. V každém vztahu je člověk dobrovolně. Jste dospělá, svéprávná? O svém životě si tedy rozhodujete sama. A pokud jste zvolila rozchod s partnerem, měla jste k tomu jistě důvod. On by to měl respektovat. Pokud to nedokáže skousnout, nevídejte se s ním, nekomunikujte. Než se situace mezi vámi uklidní. A to bude chtít čas. Vy byste chtěla být jeho kamarádka, ale je jasné, že on chce víc. Tudíž ho nechte, ať se s rozchodem vyrovná a žije si svůj život. Nereagujte na jeho nátlaky a jděte tam, kam Vás srdce táhne. Zda je to dobře, nebo špatně, na to si musíte přijít sama.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Upozorni ho na §354, ale hlavně s ním přeruš veškerou komunikaci. A to tak, že absolutně.

hodnocení

0x

tak tak je to vaše volba a nenechte si do toho mluvit a pokud snim neni řeč přestante na něj reagovat vyměnte telefoní číslo,změnte mejla,zablokujteho na všech komunikačních programech co máte v pc a telefonu von dá časem pokoj

no a jestli je váš nový přítel pořádný chlap veme sebou pár dobrých kamarádů a zaskočej dotyčnýmu domluvit

doplněno 25.01.15 17:39:

má přítelkyně taky kdysy válčila s bejvalým uměl jen vyhrožovat párkrát sem mu volal at nemachruje a staví se nikdy ten zbabělec nedorazil jediný co se mu povedlo a to sem ocenil že spáchal sebevraždu

pokud můžu radit tak nereagujte na nic prostě ho puste z hlavy většina těchle hajzlíku si na nic jinýho než na výhružky nezmůže jen spolíhaj na to že máte slabší psychyckou odolnost a tak vás skouší deptat

já třeba pro jistotu pořídil přítelkyni pepřák a řek jí že kdyby se k ní byt jen přiblížil at ho použije dodnes ho má u sebe nepoužitej

lovewomenka
hodnocení

To uz jsem taky zkousela, nemluvit s nim... Ale bud citove vydira a nebo vyhrozuje ze me znici :(
iz*

Jak jste s ním zkoušela nemluvit? Nemluvit znamená nemluvit, bude-li třeba neodpovědět ani na pozdrav ... Nezvedat telefon (nebo radši změnit), neodpovídat na e-mail, ideálně změnit tel. číslo ai elektromnickou adresu.

Sdělte mu písemně, že si nepřeje te žádný osobní, telefonický ani písemný kontakt, a že se (pokud Vás bude dál pronásledovat), obrátíte na policii.

Ještě jednou odkaz na § 354

rybana

.. že vás zničí? Tak to rozumnej chlap neřekne, to je psychopat a asi fakt na tu policii. Zvažte jestli vám nemůže být nebezpečný a upozorněte ho, že jestli nepřestane tak to nahlásíte nebo tam jděte rovnou. Ovšem nevím jestli

vám pomůžou to je taky asi problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]