Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčba střevní chřipky

Od: gzzvhh odpovědí: 7 změna:
Den dobrý,
Mám střevní chřipku s průjmem a horečkou. Můžu nějak zjistit zda-li je bakteriálního či virového původu bez návštěvy lékaře? Abych věděl zdali užívat antibiotika se střevní desinfeciencia. Pomůže užívání laktobacilů? Jinak držím přísnou dietu.
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady se mrkněte.

npo
hodnocení

2x

Snad nechcete užívat na průjem antibiotika? Pokud máte zbytečné peníze, můžete polykat lactobacily. Stejný účinek bude, když sníte jeden jogurt - třeba Hollandii. Endiaron, případně občas na Paralen nebo Ibalgin (pokud máte horečku) stačí, za 3-4 dny budete OK.

gii

Endiaron není antibiotikum!Další expert...

gzzvhh
hodnocení

Proč se ptám. Viz strevni-chripka.cz

Pokud jde o virové onemocnění je zbytečné užívat léky určené k dezinfekci střev. Většinou se nařídí jen přísná dieta. Pokud není příliš podrážděná sliznice žaludku, lze užívat Hylak, v případě horečky nad 38°C Paralen.

U bakteriální nákazy se předepisují střevní desinfeciencia (Endiaron, Živočišné uhlí), popřípadě antibiotika. I u této infekce je nutná dieta.

V lékárně je možné koupit sáčky s rozpustným diosmektitem, eventuelně kapsle lactobacilu, které lze užívat i po odeznění chřipky, upravují totiž střevní mikroflóru. S kombinací různých léčiv však buďte opatrní a radši se poraďte s lékařem.

Přijde mi divný proč není prý při infekci Endarion účinný

aaaaaaaa

A jak jste proboha zase přišla na to,že Endiaron není při infekci střev účinný?Právě že při infekci střev,které se projevují zvracením,průjmem a někdy i teplotou je účinný.Z obyčejné virozy se málokdy zvrací a není průjem.V drtivé většině to je infekce.Mátee to nějaké pomotané

gii
hodnocení

1x

jestli zvracíte a máte průjem tak je to stopro střevní chřipka.Pomůže jedině Endiaron,který se dá koupit v lékárně.Je to střevní desinfekce.žádné laktobacily to nevyléčí

hodnocení

0x

Endiaron pomůže, i když nezvracíte a nemáte průjem, ale je vám těžko.

doplněno 25.01.15 13:34:

Já mívám střev. chřipku vždy týden. 3 dny jsem ji měla jen jednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]