Nejste přihlášen/a.
Snad nechcete užívat na průjem antibiotika? Pokud máte zbytečné peníze, můžete polykat lactobacily. Stejný účinek bude, když sníte jeden jogurt - třeba Hollandii. Endiaron, případně občas na Paralen nebo Ibalgin (pokud máte horečku) stačí, za 3-4 dny budete OK.
Proč se ptám. Viz strevni-chripka.cz
Pokud jde o virové onemocnění je zbytečné užívat léky určené k dezinfekci střev. Většinou se nařídí jen přísná dieta. Pokud není příliš podrážděná sliznice žaludku, lze užívat Hylak, v případě horečky nad 38°C Paralen.
U bakteriální nákazy se předepisují střevní desinfeciencia (Endiaron, Živočišné uhlí), popřípadě antibiotika. I u této infekce je nutná dieta.
V lékárně je možné koupit sáčky s rozpustným diosmektitem, eventuelně kapsle lactobacilu, které lze užívat i po odeznění chřipky, upravují totiž střevní mikroflóru. S kombinací různých léčiv však buďte opatrní a radši se poraďte s lékařem.
Přijde mi divný proč není prý při infekci Endarion účinný
Endiaron pomůže, i když nezvracíte a nemáte průjem, ale je vám těžko.
doplněno 25.01.15 13:34:Já mívám střev. chřipku vždy týden. 3 dny jsem ji měla jen jednou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.