Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdaněné peníze z DPP - potvrzení do DP?

Od: hankaperner odpovědí: 1 změna:

Jsem zaměstnaná a k práci si přivydělávám u jiné firmy na DPP. Měsíčně mám z dohody 10.000,- sráží mi daň ve výši 15% Teď jsem dostala potvrzení, že za 8/14-12/14 jsem si vydělala 50.000,- a odvedeno 7.500,- Přikládám toto potvrzení k daňovému přiznání nebo ne? Děkuji...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

za rok 2014 byly dohody o provedení práce do 10.000 Kč tam, kde nebylo podepsáno daňové prohlášení, zdaňovány srážkovou daní. Mělo by to být jasné i z potvrzení. Obecně se srážková dan nezúčtovává, ale ve zúčtování za rok 2014 je umožněno si zahrnout i příjmy zdaněné srážkou, když to bude účelné (to znamená, když by Vám bylo možné nějakou daň vrátit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]