Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prodávat vlastní výrobek

Od: kadehypolu odpovědí: 4 změna:

Hezký den, mám dotaz . Ráda by jsem začala šít dětké zboží - bodyčka, polodupačky, dupačky, košilky, dětské povleční, zavinovačky aj. Udělat si vlastní kolekci s vlastním obrázkem.

Ale vůbec nevím, jak začít. Koupím certifikovaný materiál k šití pro děti do 3 let, ale jak dál s potiskem? Musím někde někoho žádat, když budu chtít prodávat? Chtěla by jsem prodávat pod svou značkou, jak to udělat? Mohu žádat o radu?

Děkuji moc. Lenka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

3x

Dobrý večer! Pro tvorbu a registraci značky kontaktujte p. Vandělíkovou, doporučí, co dále a jak ji registrovat.

Pokud si chcete zkusit prodej, zájem o zboží, můžete zkusit server www.fler.cz nebo www.mimibazar.cz (prodává se tam i nové zboží) - pokud je zboží originální, můžete prorazit i tam. Potisk - asi nejkvalitnější je sítotisk.

Pro prodej musíte mít živnostenský list, ten si vyřídíte na úřadě. Jak podnikat, se krok po kroku dozvíte zde. Můžete též navštívit poradnu pro podnikatele a probrat s nimi svůj záměr, náklady atd.

Já bych se zprvu držela při zdi a cvičmo zkusila, jestli se to, co chcete šít, má šanci prodat. Mladé matky nemusí být zrovna při penězích, i když jsou i takové a je pak otázkou, jestli by se vám to vyplatilo.

Pokud se vám značka rozběhne a bude se to líbit a prodávat, pak můžete oslovit obchody, jestli by od vás věci nebraly, aspoň ze začátku třeba do komise, tzn. co se prodá, vám zaplatí, zbytek vrátí.

Každopádně, držím palce. Není lehké prorazit a v textilu už vůbec ne, ale když budete originální, může se zadařit a dokud to nezkusíte, tak to nezjistíte. Odvážným přeje štěstí. :)

doplněno 24.01.15 20:00:

Ještě k tomu sítotisku, jeho cena je odvislá od počtu kusů, které takto vyrobíte. Možná by tedy bylo ekonomičtější dělat potisk na nášivky a ty našívat na trička daných velikostí, případně tam dát více kusů k potisku. Jak to vypadá, viz zde. Pak je možné ještě formou razítka a šablon dělat vzory a potisky, případně malovat vzory francouzskými barvami přímo na každý kus, ale je to pracné a barvy dost zprvu pouští.

doplněno 26.01.15 07:08:

Není zač. Až to zprovozníte, hoďte odkaz, ráda se podívám. :) Ráda jsem na holku nakupovala u české značky Donkey, která měla tehdy v holešovické tržnici prosklený stánek a moc pěkné, dobře ušité věci. Ani nevím, jestli tam stále je, asi ne, na netu to nemohu najít.

sanyo*
hodnocení

0x

Prozatím nejsnažším způsobem, jak si takto přivydělat nějakou korunku je, prostě začít. To znamená, že si vyrobte ( ušijte¨, upleťte, uháčkujte a pod. co já vím co, upravte si to k svému oku, nazvěte si to třeba svým jménem - např. Lenička ( protože název Lenka, ten bude asi v obchodě známý, nebo nějaké super pamatovatelné. vyslovitelné jméno, které vás už povede.) NO, zaregistrujete se asi nejlépe na Aukru, kde chodí úplně nejvíc lidí a zkusíte kontrolní prodej, přičemž si musíte určit cenu. NO a uvidíte, jak to jde či půjde. Dalším druhý snadným způsobem je, navštívit prodejní blešáky, kda zaplatíte vstup např. 20 Kč a uvidíte odbyt, rozložíte si to tam prostě na stolku a s termoskou v ruce, bude čekat první "vlaštovky". No a když to půjde, tak budete navštěvovat pravidelné místa se stánkovým prodejem - slavnosti, trhy a pod., kde si koupíte zase stánek a budete? sbírat" drobáček k drobáčku - a zase uvidíte... Bude nutné si vést pečlivě 2 stránky účetnictví - dal / má dáti, aby jste přesně věděla, jakou jste měla režii a příjem. NO a abych dlouho se nerozepisoval, tam mi pak klidně napiště, řeknu co dál s povolením, živnostenským oprávněním a pod. Ale na začátek to nepotřebujete ! Hlavně nedejte na takové rady, které vás budou odrazovat, to většinou dělají ti "nerado" - makačenkové... sanyo

doplněno 24.01.15 20:10:

Lenko, s tím živnostenským oprávněním nespěchejte jak radi djv., na to máte čas, nejdříve musíte vědět, co budete vyrábět a zda to vůbec prodáte...Jak se zaregistrujete, už budete muset platit - např. min. zdravotní pojištění, za registraci min. 1000,-Kč a pod. A co budete dělat , kdýž to nepůjde, když nebudete prodávat, jak by jste si představovala. I s tou značkou počkejte, všude to bude stát peníze... Radím vám dobře, nebojte se, čas jsou peníze...

iz*
hodnocení

0x

Budete-li cokoliv vyrábět a prodávat za účelem dosažení zisku, půjde o podnikání. Pokuta za neoprávněné podnikání by se Vám prodražila víc než zdravotní a sociální pojištění.

Chcete-li prodávat výrobky se svou značkou, neradila bych začínat bez živnostenského oprávnění. Zkažení dobré pověsti před "rozjezdem" podnikání může znamenat i jeho rychlý konec ...

Internetové "projekty" nabízející rukodělné výrobky, jsou cestou, jak přijít o jméno dříve, než je získáte.

kadehypolu
hodnocení

Hezký den všem. Děkuji Vem za rady. Co se týče živnostenského oprávnění, tak s tím potíže nemám. Podníkám už řadu let, jsem plátce DPH, odvody mám jako každý živnostník. Potřebuji rady spíše ohledně výrobdů pro dětičky, potisk a jak a kde vůbec začít. Krásný den. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]